Republica Moldova a adoptat proceduri moderne de analiză a produselor vitivinicole
Procedurile de analiză pentru determinarea caracteristicilor fizice și chimice ale produselor vitivinicole, comercializate pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi modernizate. O decizie în acest sens a for aprobată de Guvern. Astfel, standardele de producție și control urmează a fi îmbunătățite considerabil.
VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare: „Proiectul urmărește îmbunătățirea mecanismului de analiză a produselor vitivinicole și constatarea utilizării practicilor oenologice neautorizate. Proiectul derivă din necesitățile de a asigura u cadru normativ ușor aplicabil, racordat la bunele practici internaționale. De a alinia sectorul la rigorile comunității europene și de a oferi și crește încrederea consumatorului privind calitatea produselor vitivinicole autohtone.”
Potrivit autorităților, implementarea hotărârii va aduce multiple beneficii, inclusiv: creșterea calității și siguranței produselor vitivinicole oferite consumatorilor, consolidarea poziției vinurilor moldovenești pe piața internațională, sprijinirea producătorilor locali în aplicarea celor mai bune practici oenologice și asigurarea conformității cu standardele internaționale. De asemenea, utilizarea unor metode de analiză standardizate și recunoscute la nivel global.