Primul tractor alimentat cu bălegar de vaci

O companie britanică a creat un tractor deosebit, acesta ar putea schimba industria agricolă aflată în căutarea energiei ecologice, aceasta deoarece, tractorul este alimentat cu bălegar de vaci.

Diferite publicații au scris că tractorul alimentat cu bălegar de vaci, care dezvoltă 270 de cai putere, va fi la fel de bun ca omologii săi propulsați de motoarele pe diesel obișnuite.

Tractorul T7 alimentat cu metan lichid este o adevărată premieră mondială și un alt pas către decarbonizarea industriei agricole globale și realizarea unei economii circulare, se arată convinși reprezentanții companie care se ocupă cu produse energetice pe bază de metan.

Tractorul alimentat cu bălegar de vaci poate veni și în ajutorul reducerii emisiilor poluante ale fermelor. Metanul din bălegarul de vacă poate fi folosit pur și simplu pentru a produce combustibil, permițând un model economic mai circular, mai afirmă reprezentanții companiei.

Amprenta de carbon a unei ferme este un factor determinant semnificativ al durabilității acesteia. În plus, fermierii continuă să-și dorească tractoare puternice, care să poată rula continuu, reducând în același timp emisiile dar și costurile de funcționare. Aceste ateptări pot fi puse în practică prin intermediul gazelor naturale și în special a biometanului.

Tractorul are aceeași putere ca unul cu motor diesel. Modelul de pre-producție al tractorului a fost testat timp de un an. Testelor efectuate la o fermă din sud-vestul Angliei, au demonstrate că emisiile de dioxid de carbon au fost reduse de la 2.500 de tone la 500 de tone în doar un an.

Vehiculul T7 funcționează prin strângerea deșeurilor de la o turmă de 100 de vaci în unități de stocare a biometanului din cadrul fermei.

Gazul, numit și metan fugitiv, este ulterior tratat, comprimat și metamorfozat în combustibil cu emisii reduse. Un rezervor criogenic fixat pe tractor menține metanul în stare lichidă la –162 de grade, ceea ce dă tractorului o putere la fel de mare ca cea a unui motor diesel, însă cu o scădere importantă a emisiilor.

Se parea că agricultura hiper-modernă este la un pas distanță, chiar de sub coada vacii!