Prețuri bune, vânzări puține
Deși pe piață avem legume și fructe moldovenești din abundență, prețurile rămân constante de ceva timp. Totuși, vânzările nu generează venituri pentru producătorii autohtoni.
„Prețurile variază între 5 lei și 6 lei, cu 4 lei se vând cele cu defecte, căci după ploile din ultima perioadă este și crăpată și de tot felul, dar așa prețul nu este scump. Oamenii nu prea sunt dispuși să cumpere, căci nu prea au finanțe, pandemia la fel a afectat, dar chiar puțină lume este în țară. Tineret nu este, clasă mijlocie nu avem, pensionari, doar atât.”
În această perioadă consumatorii sunt dornici și de porumb fiert. Iar cererea generează oferta.
„Actual a apărut pe piață porumbul care variază de la 6 lei până la 8 lei pentru un știulete.”
Pomușoare nu sunt atât de multe, de aceea și prețul este puțin mai mare.
„Coacăza neagră e la mare căutare acum de cumpărători, iar prețul acesteia ajunge la 55 lei pentru un kilogram.”
Ce este ieftin se vinde repede. Totuși, produsele de import fac concurență celor locale.
„Oamenii sunt predispuși să cumpere bostănei, căci sunt ieftini, ajung la 3-4 lei per kg, dacă ziua e bună putem vinde 300 kg. Suntem producători din Anenii Noi și de mulți ani creștem acest produs, noi am ieșit pe piață din 1 iunie, iar prețul era bun, dar ne-am așteptat la mai mare, concurență ne făcea Ucraina.”
Cu toate că, produsele autohtone predomină.
„Avem în vânzare câteva sorturi, acum totul este din producția noastră, turcească nu prea găsești pe piață. Oamenii nu sunt predispuși să cumpere, după cum vedeți vânzări nu sunt, într-o zi poate să meargă, într-o zi nu.” „Castraveții costă 5 lei, iar cei mai mărunți 8 lei, avem de câmp. Oamenii nu se grăbesc să cumpere.”
Menționăm că postul nostru de televiziune vă informează la zi despre prețurile de la piață pe pagina oficială – agrotv.md.