Pomicultor: suntem la limita disperării!!!

Problemele din sectorul agrar sunt ignorate în continuare de autorităţi. Despre aceasta a scris pe pagina sa de facebook femeia de afaceri, Aliona Mandatîi, care a investit milioane de lei în livezi superintensive de mere si cirese. 
”Suntem la limita disperării!!!
De ce?
Pentru ca am investit pe parcursul a 15 ani in livezi superintensive de mere si cirese ,investiții foarte mari, de milioane de euro, credite luate din bănci si gajate toate bunurile de care dispunem.
Ne-am pomenit in situație cand avem pe stoc 250 tone de mere soiuri, care inafara de piata Rusiei nu putem exporta pe alte piețe, nu sunt solicitate si suntem nevoiți sa le vindem la suc pe copeici, fabricile de procesare de astazi au scăzut pretul de la 1,4 lei la 0,90 bani.
In cazul cand vindeam aceasta cantitate macar cu 5 lei, desi sinecostul e de 6 lei, as fi avut astazi bani pentru salarii, impozite, carburanți si achitarea creditelor si nu ajungeam la limita disperării care pe zi ce trece ne bagă tot mai mult spre pasul final, cel al Insolvabilității!
Cu greu am achitat salariile oamenilor, dar degrabă vine următoarea achitare.
Impozitele nu leam achitat, nu am de unde si Fiscul deja ne blochează conturile.
Creditul pe aceasta luna in restanta, banca nu face prolongare, inca examinează si in cazul cand accepta, ne trec in categoria B si C, adică a celor Răi plătitori, iar asta inseamna ca credite noi nu putem accesa inca câțiva ani inainte.
Mai nou deja este si faptul ca companiile care ne vindeau produsele de uz fitosanitar deja ne cer achitarea plăților in avans!
Am ‘70 ha de livada.
60 de oameni angajați.
Plătesc anual salarii 4 milioane de lei
Plătesc impozite la Stat circa 2,5 milioane de lei.
E putin???
Nu e putin!!!
Si accentuez, asta de pe doar ‘70 ha te teren agricol.
Asta inseamna Investiții in culturi cu valoare adăugată înaltă!
Spre comparație: cei ce cultiva cereale nici de pe 700 ha nu plătesc asa salarii si asa impozite si locuri de munca sunt maxim vreo 7.
Spuneți-mi va rog, Bolea Vladimir Iosif, Dumitru Alaiba, Andrei Spinu, Vasile Gradinaru, Radu Marian, noi, cei care facem asa investiții si asiguram un număr impunător de locuri de munca, meritam ca ACUM, in perioada de trecere de la o piata la alte piețe sa avem susținere din partea statutului???
Domnilor de la Guvernare, oare chiar din atâtea milioane plătite pe parcursul a 15 ani de activitate nu ne pot fi alocate subvenții de 3 lei la kg de mere livrate la suc?
Oare chiar Fiscul trebuie sa ne blocheze conturile?
Asociatia Moldova Fruct a înaintat demers către Presedinte, Guvern, Parlament pe data de 14 Martie, suntem in data de 24 Martie deja si NICI UN RASPUNS!
Pe 23.03 a fost înaintat un alt demers, am fost anuntați ca urmează intilnirea cu dna Gavrilita, abia doar discuția !
P.S. vreau sa Menționez ca noi nu așteptăm ca statul sau altcineva sa ne vândă merele, noi singuri ne căutam piețe de desfacere si deja se fac exporturi si pentru 80% din soiurile de mere deja negociem contractele de export din producția anului viitor de roadă. Doar ca nu știm daca vom putea face roadă fara oameni si fara produse de uz fitosanitar si totul e din lipsa de bani!
E prea complicat ca sa ne putem descurca singuri si avem 2 cai:
Or protestam ca sa fim auziți, ori lăsam totul balta!”