Pericol de cădere a zăpezii și țurțurilor

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță temperaturi pozitive pentru următoarele zile.

Există pericolul căderii zăpezii de pe acoperișuri și pomi, dar și a țurțurilor. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență recomandă oamenilor să fie precauți și să evite deplasarea în apropierea copacilor și a imobilelor.

„În acest sens, salvatorii roagă oamenii să fie foarte atenți când merg pe sub streșinile clădirilor și să se asigure că formațiunile de gheață nu-i pun în pericol. Angajații IGSU îndeamnă administratorii clădirilor să îndepărteze țurțurii și să  curețe zăpada de pe acoperișuri, pentru a evita traumatizarea trecătorilor. Mai mult, oamenii sunt îndemnați să evite porțiunile de drum unde copacii sunt încărcați cu zăpadă și gheață și să-și supravegheze copii în drum spre școală.” a adăugat LILIANA PUȘCAȘU-ofițer de presă, IGSU.

Pe rețelele sociale, au apărut clipuri video, unde internauții au surprins mai multe mașini aflate în situații primejdioase, iar pe drumuri –  porțiuni acoperite cu țurțurii căzuți.

Mai mult, primăria municipiului Chişinău informează сă pe parcursul nopții, în capitală, au fost înregistrate căderi de arbori și crengi.

Serviciile municipale au intervenit pe 23 de adrese unde au fost afectate firele de electricitate și rețeaua de contact a transportului public.

Autoritățile atenționează și asupra pericolului aflării în preajma bazinelor acvatice și a pescuitului la copcă.

Părinții sunt îndemnați să nu le permită copiilor să iasă pe gheață, deoarece aceasta este fragilă.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu încălzirea vremii în perioada 9 -11 februarie  se prognozează topirea treptată  a formațiunilor de gheață.