Pe aripile valsului. În acest an Moș Crăciun își felicită prietenii cu un mesaj surpriză, pe note muzicale
De mai bine de 20 de ani în cadrul proiectelor «Academia lui Moş Crăciun» și «Poşta lui Moş Crăciun», copiii din Republica Moldova îi pot scrie Moșului despre dorințele proprii. Astfel, în fiecare ediție la atelierul lui Moș Crăciun ajung circa 20 mii de scrisori, care primesc ulterior răspunsuri personalizate.
Până ca rețeau de internet și site-urile de socializare să capete amploare, copiii obișnuiau să-i scrie Moșului răvașe pe hârtie, fiecare cuvânt emanând dragostea și speranța din sufletul acelui copil. Cele mai memorabile, rămâneau a fi mesajele de felicitare scrise pe cărțile poștale colorate, care atrăgeau imediat atenția. Aceste tipuri de felictări au fost păstrate ani la rând, fiind atârnate și în bradul de sărbători. «Academia lui Moş Crăciun» a decis să reînvie această tradiție, plină de emoții și amintiri.
La moment, în atelierul lui Simion Zamșa, care a decis să colaboreze cu «Academia lui Moş Crăciun», se lucrează la conceperea unui mesaj unic și magic cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Personajul principal al ilustratei va fi, desigur, al nostru Moș Crăciun – cel care aduce în fiecare an spiritul și magia sărbătorilor. Portretul original al personajului de poveste, tipic arealului românesc a fost restabilit datorită cercetărilor efectuate de reprezentanții Academiei de Științe a Republicii Moldova împreună cu cei de la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei.
Menționăm, că în acest an, mesajul de felicitare va fi unul neobișnuit. Datorită unei colaborări de succes, Maestrul Eugen Doga – marele compozitor cunoscut atât în țară, cât și peste hotare, va deveni simbolul ilustratei elaborate în ediția 2023-2024 a proiectului. Maestrul le urează tuturor un an nou cât mai fericit, iar prosperitatea și speranța acestuia să ne poarte pe aripile unui vals, în care orice notă muzicală să ne trasmită din magia sărbătorilor de iarnă!
În această nouă ilustrată mai este vorba despre o surpriză. Veți avea posibilitatea să scanați codul QR afișat pe cartea poștală, astfel bucurându-vă de audierea valsului lui Eugen Doga (denumirea exactă a acestuia păstrându-se în secret, deocamdată). Compozițiile muzicale ale Maestrului sunt impresionabile toate, însă doar împreună veți avea ocazia să aflați melodia care ne va purta pe aripile unui nou an, cu vise și realizări frumoase. Fie ca acest mic secret să adauge farmec sărbătorilor care se apropie!
Proiectele «Academia lui Moş Crăciun» și «Poşta lui Moş Crăciun» se află sub egida Fundației de caritate pentru copii «Clipa Siderală». Ambele proiecte sunt înregistrate la Agenția Servicii Publice.