Pandemia de coronavirus riscă să declanşeze o criză mondială a alimentelor, mai ales în regiunile sărace, unde hrana de bază devine tot mai scumpă şi mai greu de obţinut, transmite digi24.ro.
„Lanţul de aprovizionare cu produse agroalimentare s-a redus din cauza COVID-19. Hrana a devenit mai scumpă şi, în unele regiuni, complet inaccesibilă. Aprovizionarea cu mâncare va fi o problemă mult mai complicată în 2021 comparativ cu 2020”, declară Organizaţia Naţiunilor Unite.
Conform unui raport global, 183 de milioane de persoane au fost încadrate „în situaţie de stres”.
Creşterea preţului la produse şi accesul restrâns la resurse poate să provoace o criză alimentară care să îi expună şi mai mult foametei pe cei care trăiesc în sărăcie, a avertizat raportorul ONU.
Datele arată că 135 de milioane de oameni din 55 de ţări şi teritorii s-au confruntat în 2019 cu „insecuritate alimentară acută”.
De asemenea, 75 de milioane de copii erau subdezvoltaţi, iar 17 milioane – subponderali.
Mai bine de jumătate dintre cele 135 de milioane vizate sunt din Africa, 43 de milioane – din Orientul Mijlociu şi Asia, iar 18,5 milioane provin din America Latină şi Caraibe.