Omenii de știință avertizează că poluarea micșorează genitalele masculine

Potrivit unui om de știință, poluarea determină micșorarea penisurilor umane.

 

Un epidemiolog și expert în mediu a publicat o carte care examinează legătura dintre substanțele chimice industriale și lungimea penisului.

 

Cartea doctorului Shanna Swan, Count Down, susține că lumea noastră modernă modifică dezvoltarea reproductivă a oamenilor și amenință viitorul speciei noastre.

 

Cartea prezintă modul în care poluarea duce la rate mai mari de disfuncție erectilă, scăderea fertilității și un număr tot mai mare de copii născuți cu penis mic. Deși faptul principal despre contracție poate suna ca o problemă de râs, cercetarea prezintă un portret sumbru al longevității și capacității umane de a supraviețui.

 

„În unele părți ale lumii, astăzi, în medie, ce aflați la douăzeci plus de ani sunt mai puțin fertile decât bunicile lor la 35 de ani”, scrie dr. Swan, numind situația drept „criză existențială globală” în carte.

 

„Produsele chimice din mediul nostru și practicile de viață nesănătoase din lumea noastră modernă ne perturbă echilibrul hormonal, provocând diferite grade de ravagii reproductive”.

 

Conform cărții, oamenii îndeplinesc trei dintre cele cinci criterii posibile utilizate pentru a defini dacă o specie este sau nu pe cale de dispariție. „Doar unul trebuie îndeplinit”, scrie dr. Swan, „starea actuală a lucrurilor pentru oameni îndeplinește cel puțin trei”.

 

Cum provoacă poluarea probleme cu fertilitatea?

Potrivit cercetărilor doctorului Swan, această perturbare este cauzată de ftalați, substanțe chimice utilizate în fabricarea materialelor plastice, care pot avea impact asupra modului în care este produs hormonul endocrin.

 

Acest grup de substanțe chimice este utilizat pentru a ajuta la creșterea flexibilității unei substanțe. Acestea pot fi găsite în jucării, ambalaje alimentare, detergenți, produse cosmetice și multe alte produse. Dar dr. Swan consideră că aceste substanțe dăunează radical dezvoltării umane.

 

„Bebelușii intră acum în lume deja contaminați cu substanțe chimice din cauza substanțelor pe care le absorb în uter”, spune ea. O mare parte din lucrările recente ale doctorului Swan s-au concentrat asupra efectelor ftalaților, examinând inițial sindromul ftalatului la șobolani.

 

Cu toate acestea, în 2000, a existat o descoperire în domeniu și a devenit posibilă măsurarea dozelor mici de ftalați la oameni.

 

De atunci, Dr. Swan a scris lucrări despre modul în care aceste substanțe chimice pot trece între părinți și descendenții lor, impactul asupra dorinței sexuale feminine și – cel mai recent – asupra lungimii penisului.

 

Unul dintre cele mai faimoase studii ale sale a examinat intersecția dintre numărul de spermatozoizi și poluarea din 2017, în cercetări inovatoare care au analizat fertilitatea bărbaților din ultimele patru decenii. După studierea a 185 de studii care au implicat aproape 45.000 de bărbați sănătoși, dr. Swan și echipa ei au concluzionat că numărul spermatozoizilor în rândul bărbaților din țările occidentale a scăzut cu 59% între 1973 și 2011.

 

Dar există o veste bună. De la crearea Agenției Europene de Mediu, cetățenii europeni sunt expuși unei poluări cu 41% mai puține decât noi acum două decenii. Se crede că aceste reglementări au oferit europenilor o nouă speranță de viață suplimentară în medie.

 

„O cerere de schimbare din partea cetățenilor și politici puternice ulterioare au contribuit la curățarea aerului în anumite părți ale Europei și pot continua să facă acest lucru pentru a se asigura că poluarea ridicată de astăzi nu trebuie să fie soarta de mâine”, spune Michael Greenstone, directorul Institutul de Politică Energetică de la Universitatea din Chicago.

 

Deci, dacă măsurile de reducere a poluării pot fi puse în aplicare în mod corespunzător, există încă speranță pentru viitor și fertilitatea umanității.

 

Sursa ănformației: https://www.euronews.com/green/2021/07/27/penises-are-shrinking-because-of-pollution-warns-environmental-scientist