O cămilă neobișnuită s-a născut la o grădină zoologică din Germania

O cămilă bactriană, născută la grădina zoologică din Köln se plimbă liber prin curte  la mai puțin de o lună de la naștere. Puiul mascul Omar, născut pe 10 martie, are o culoare neobișnuit de strălucitoare. Printre așa-numitele cămile din lumea veche, se face o distincție între cămila dromader cu o singură cocoașă și cămila bactriană cu două cocoașe.

THEO PAGEL, directorul grădinii zoologice din Köln: „Omar este o cămilă domestică mascul tânără care s-a născut aici, la grădina zoologică din Köln, în urmă cu câteva săptămâni. Este al doilea animal tânăr într-un interval de timp relativ scurt. Suntem încântați pentru că acum avem o mică grădiniță și se întâmplă multe aici acum.”

Omar are o culoare albă izbitoare și este al patrulea pui al mamei „Charlotte”, care a venit la Rin de la grădina zoologică din Dortmund la sfârșitul anului 2016. Tatăl său, „Ivan”, trăiește acum într-un alt țarc al cămilelor bactriene.  În unele regiuni ale lumii, cămilele bactriene albe sunt considerate sacre.

THEO PAGEL, directorul grădinii zoologice din Köln: „Așadar, cămilele domestice nu sunt atât de speciale. Speciale ar fi cămilele sălbatice, care abia dacă există în vreo grădină zoologică din lume. Ele sunt foarte periclitate. Dar noi folosim aceste cămile domestice și pentru a face publicitate, dacă vreți, la conservarea cămilelor sălbatice din Mongolia și China.”

Cămilele bactriene adulte pot ajunge la o lungime a corpului de până la trei metri și o înălțime de până la 250 de centimetri. Ele pot cântări până la 600 de kilograme, deși armăsarii sunt semnificativ mai mari și mai grei decât iepele. Cocoașele cămilei sunt depozite de grăsime, iar atunci când grăsimea este utilizată chimic, se eliberează apă, astfel încât cocoașele funcționează indirect și ca rezervoare de apă.