Produce săpun eco în condiții casnice. Vorbim despre Marina Grosu, o tânără mămică, care a dezvoltat pasiunea pentru produsele naturale într-o mică afacere. Crează aranjamente florale din săpun într-un atelier amenajat chiar în curtea casei sale. Totul este executat manual, fiind utilizate ingrediente naturale, adaptate pentru diferite tipuri de piele. Orice produs l-a testat mai întâi ea. Pentru că numai așa poți căpăta încrederea oamenilor.
„Totul a început cu doi ani jumătate în urmă, când copilul meu făcuse o alergie. Atunci cumpărasem două bucăți de săpun, după care m-am gândit, de ce să nu încerc să fac și eu un produs pentru copilul meu? Inițial, nu mă gândeam că o să fie ceva mai mult. Am început a studia foarte mult cărți, informații online, după care nu din prima mi-a reușit, a fost foarte multă muncă. Se depune multă muncă și efort.”
Marina Grosu
După cum bine se știe, cel mai frumos cadou este cel care e făcut manual. Floarea de săpun are un rafinament special: fragilitatea și complexitatea detaliilor sunt uimitoare și fiecare petală înseamnă muncă migăloasă.
„Avem aici leșia, este soda caustică cu apă distilată, care deja este răcită. Este bine ca să lucrăm în mănuși cu soda caustică, la fel, aici, avem uleiurile topite deja, cum ar fi ulei de cocos, de migdale, ulei de măsline, ulei de porumb și macerat din plante. Ca întotdeauna, turnăm leșia, care deja este cu colorant, folosesc colorante alimentare, o turnăm în permanent printr-o sită, ca să o strecurăm. Astăzi vom face flori roșii. După care, luăm uleiul esențial, care o să ne ofere o aromă foarte plăcută și îl picurăm aici.”
Pentru a crea aromă, puteți adăuga puțin din mirosul preferat: uleiuri esențiale sau vanilie. În unele rețete, este permisă utilizarea ierburilor, mierii, cafelei și altor ingrediente.