Contaminările cu virusul Covid-19 au explodat. Al doilea val al pandemiei afectează în special emisfera nordică. Situația este îngrijorătoare în Europa, numărul cazurilor crește în Franța și Spania. Autoritățile intensifică măsurile de sănătate, adoptând noi restricții pentru a combate răspândirea bolii.
Duminică, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a fost înregistrat un nou record negativ la nivel mondial pentru a treia zi consecutiv. Potrivit statisticilor globale, în jur de 465.000 de cazuri au fost confirmate în doar 24 de ore.
Datele Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor arată că de la sfârșitul lunii decembrie, în lume, au fost raportate peste 42,75 de milioane de molipsiri și cel puțin 1,15 milioane de decese.
Șeful OMS a cerut solidaritate globală în distribuirea unui viitor vaccin împotriva temutului virus.
Franța a anunțat în ultimele 24 de ore 52.000 de infectări, depășind, un milion de la începutul pandemiei.
În Hexagon, au murit 34.761 de persoane. Premierul Pedro Sanchez a declarat instituirea imediată a unei stări de urgență de sănătate pentru o perioadă de peste șase luni în toată Spania, cu excepția Insulelor Canare. Aceasta fiind a doua, după cea din martie, care a durat până în iunie.
Țara a trecut săptămâna trecută de un milion de îmbolnăviri și se confruntă cu o creștere aparent incontrolabilă. Numărul celor care au pierdut lupta pentru viață este de aproape 35.000.
Și în Italia oficialii au decis să înăsprească restricțiile împotriva coronavirusului, în ciuda protestelor din ultimele zile, la Roma și Napoli. În Peninsulă, duminică, au fost înregistrați 21.273 de pacienți.
Cinematografele, teatrele, sălile de sport și piscinele se vor închide până la 24 noiembrie. Barurile și restaurantele vu vor mai activa după ora 18:00, iar 75 la sută a cursurilor din licee și universități se vor desfășura online.
Mai multe țări din estul continentului, unde și situația se înrăutățește, au impus noi reguli. În zona roșie a intrat întreg teritoriul Poloniei.