Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a lansat aplicația interactivă „Găsește Dinoteriul”

Vizitatorii Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală vor avea parte de o experiență inovativă de interacțiune cu exponatele muzeului. Aplicația „Găsește Dinoteriul”, lansată la 01 octombrie,  este un joc educativ și distractiv bazat pe tehnologia de realitate augmentată, ghidând utilizatorii prin perioade îndepărtate alături de un pui de Dinoteriu.

 

ANDREI CHISTOL, Secretar de stat, Ministerul Culturii al RM

„Unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus a fost să venim cu soluții creative și inovative în activitatea muzeelor. Mă bucur că cel mai vechi muzeu național din Republica Moldova beneficiază de o aplicație care este și o experiență educativă atât pentru copii, cât și pentru părinții care vor veni cu ei la muzeu. Cred că experiența lor va fi mult mai modernă, mult mai frumoasă în promovarea a ceea ce avem în muzeu. Această aplicație nu doar că aduce tehnologia mai aproape de patrimoniul cultural, dar creează și o punte între generații, facilitând un dialog captivant între trecut și prezent, într-un mod accesibil și atractiv pentru toți vizitatorii.”

 

 

Aplicația aduce la viață unul dintre cele mai populare exponate – scheletul de Dinoteriu – și transformă vizita la muzeu într-o aventură interactivă.

 

KIRK RAMER, Șeful Proiectului USAID Moldova „Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova”

„Prin intermediul Proiectului USAID Moldova pentru Competitivitate și Reziliență Rurală (RCRA), am investit peste 20.000 de dolari în aplicația „Găsește Dinoteriul”, ca parte a inițiativei mai ample „Muzeele Viitorului”. Acest proiect exemplifică angajamentul nostru de a diversifica oferta turistică a Moldovei prin  modernizarea experiențelor culturale cu ajutorul inovației și tehnologiei. Parteneriatele puternice, cum sunt cele din acest proiect cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, companii de telecomunicații și agenții creative, sunt esențiale pentru acest efort.
Împreună, creăm experiențe interactive și educative care atrag un public larg, în special familii și copii, consolidând atractivitatea muzeelor ca motoare ale turismului cultural în Moldova.”

Utilizând tehnologia AR, vizitatorii vor putea să preia controlul unui pui de Dinoteriu, ghidându-l prin sălile muzeului, colectând indicii și descoperind creaturi din perioada Jurasicului. Utilizatorii trebuie să parcurgă traseul muzeului pentru a ajuta puiul de  Dinoteriu să își găsească mama. Mai mult, jocul educativ va ajuta toți doritorii să exploreze expoziția permanentă a muzeului, dar și să interacționeze cu cele nouă exponate vechi printr-o serie de jocuri și provocări.