Potrivit datelor Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, prezentate pe o hartă întocmită de Landgeist, Croația consumă mai multe legume pe cap de locuitor pe an decât orice altă țară din Europa – 302 kg.
Norma este consumul de aproximativ 240 de grame per adult pe zi, sau 87,6 kg pe an. Puțin mai mult de jumătate din țările europene întrunesc această cerință.
Moldova, Cipru, Cehia, Finlanda, Islanda, Norvegia, Slovacia și Suedia nu corespund acestei norme, în timp ce Țările de Jos consumă cele mai puține legume din toată Europa.
Consumul de legume în Europa de Sud-Est este de multe ori mai mare. Astfel, Albania, Bosnia, Croația, Macedonia de Nord și Turcia consumă peste 200 kg de legume pe an.
În același timp, FAO nu clasifică cartofii drept legume. Cu toate acestea, ea consideră ciupercile, zemoșii și harbujii ca atare. Deși conform clasificării comerțului internațional, zemoșii și harbujii sunt considerați fructe.