VIDEO/Metodă inedită de creștere a căpșunilor

Căpșunile sunt fructe delicate, iar atunci când se ating, se deformează și se alterează repede. Perioada lor de valabilitate este scurtă, din cauza contactului permanent cu solul în timpul perioadei de creștere și coacere, dar și a contactului între fructe, în ambalaj.

 

Un producător din Turcia a început recoltarea căpșunilor, folosind o metodă inovativă – păstrând distanța între ele. Aceasta face ca termenul de valabilitate al fructelor să fie mai îndelungat.

Erust Tarim cultivă căpșuni într-o seră hidroponică. Astfel, randamentul este de patru ori mai mare. Deliciile sunt crescute pe un sistem instalat la o înălțime de un metru, într-o seră de aproximativ 0,5 hectare, astfel încât să nu intre în contact între ele, în timpul procesului de coacere. Pe lângă aceasta, sunt păstrate în caserole speciale.

În anul 2020, în Turcia au fost recoltate 546.000 de tone de căpșuni, aproape 203.000 de tone fiind cultivate în sere.

Numai în Antalya, de pe o suprafață de 1300 de hectare, s-au obținut aproximativ 70.000 de tone de căpșuni, cantitate care a adus un venit de peste 2 milioane de dolari.

Sursa informației: https://www.hortidaily.com/article/9305996/social-distancing-brings-longer-life-to-strawberries/