La Drochia, s-a desfășurat o Conferință dedicată problemelor din sectorul agricol și subvenționărilor fermierilor din partea statului

Provocările sectorului agricol și subvențiile oferite de Guvern au fost temele de discuție din cadrul Conferinței dedicate agriculturii, desfășurată la data de 9 aprilie, în orașul Drochia. Evenimentul a reunit peste 70 de participanți, printre care antreprenori, reprezentanți ai Administrației Publice Locale, ai Agenției de Intervenție pentru Plăți în Agricultură și a organizațiilor pentru dezvoltarea antreprenoriatului.

Potrivit Corinei Simion, șef adjunct a Direcției Teritoriale AIPA, Bălți , în raionul Drochia își desfășoară activitatea 145 de fermieri, dintre care 25 sunt femei iar 42 tineri fermieri.

CORINA SIMION, șef adjunct a Direcției Teritoriale AIPA Bălți:

Scopul acestui eveniment este de a uni fermierii din raionul Drochia și a face un schimb de experiență cu activitățile care le desfășoară. pentru a povesti despre evoluția și rezultatele muncii lor.

Denis Boclinca este medic veterinar-șef la o fermă din localitatea Popeștii de Sus, premiată la eveniment.

DENIS BOCLINCA, medic veterinar-șef:
Avem o mică fermă de bovine, de 30 de capete și o mică creștere de porcine, pe care am decis să o extindem împreună cu directorul meu în decurs de 2-3 luni de zil, având în vedere problemele create astăzi cu porcii vii s-a luat decizia de a ne extinde și crește mai mulți porci pentru compania noastră.

Anna Cruc, directorul Sucursală FinComBank din Drochia a relatat agricultorilor despre proiectele investiționale ale băncii.

ANNA CRUC, director Sucursală FinComBank, Drochia:
Noi susținem foarte activ agricultorii cu proiecte investiționale interesante. Avem parteneriate durabile și de încredere cu proiecte noi care sunt implementate recent. Facilitatea în agricultură, facem investiții BGK și lucrăm și cu ODA 373.

Organizatorii au decernat diplome agricultorilor care s-au remarcat prin rezultatele lor în acest an.

 RALUCA VOIVOZEANU, reprezentant organizatori:
Am premiat 10 dintre fermierii din această regiune pentru că am vrut să-i încurajăm ca să obțină cât Mai multe rezultate – să crească, să se dezvolte.


Agricultura este cel mai afectat sector de schimbările climaterice, de aceea necesită susținut de stat și de organizațiile de subvenționare.

Citiți mai mult:

https://agrotv.md/republica-moldova-in-topul-mondial-al-exportatorilor-de-vermut-sua-principala-piata-de-desfacere/

Urșii și lupii au provocat pagube de un milion de lei la fermieri din România

Stimați cititori!

Puteți citi știrile Agro TV Moldova în formatul convenabil pentru dumneavoastră pe Facebook și Instagram, urmăriți-ne pe Tik-Tok și YouTube. De asemenea, abonați-vă la canalul nostru de Telegram și Viber.

Dacă aveți ceva de împărtășit cu redacția, trimiteți observațiile și știrile dumneavoastră pe adresa noastră de e-mail: contact@agrotv.md.