Industria cărnii din plante o afacere de 20 de miliarde de dolari, cu noi lucrători

Cererea de alternative de carne a crescut și va continua să crească, dar industria are încă obstacole de depășit în diferite părți ale lumii, au spus analiștii.

 

Interesul de căutare la nivel mondial pentru termenul „carne pe bază de plante” a crescut la începutul anului 2019.

 

Sectorul mondial de înlocuitori de carne valorează 20,7 miliarde de dolari și urmează să crească la 23,2 miliarde de dolari până în 2024, a declarat pentru portalul CNBC compania de cercetare de piață ”Euromonitor”.

 

Această creștere este stimulată de îngrijorări, de la bunăstarea animalelor la securitatea alimentară și pandemia Covid-19.

 

„În această eră a șocurilor și a instabilității, construirea unui lanț de valoare cu risc scăzut înseamnă concentrarea asupra oportunităților, iar trecerea către carnea pe bază de plante nu prezintă semne de încetinire”, a spus Elaine Siu, director general al ”The Good Food” Institutul Asia Pacific.

 

Dar obstacolele rămân pentru piața în plină expansiune.

 

OBIECȚII DIN INDUSTRIA CĂRNII TRADIȚIONALE

 

Fermierii de bovine ar putea sta în calea sectorului alternativ al proteinelor și cărnii pe bază de plante, a declarat Simon Powell, șeful global al cercetării tematice la banca americană Jefferies.

 

Powell a adăugat că, dacă oricare dintre companiile de carne din plante au avut „un fel de accident” sau o problemă cu rețeta lor, rezultă o „rechemare masivă”, care ar putea face clienții să se teamă să mănânce aceste alternative.

 

La fel aceste alternative ar distruge sute și mii de întreprinderi care se ocupă cu producerea cărnii, lăsând fără muncă aceeași sute sau mii de lucrători. Pe de o altă parte ar crea alte întreprinderi și business-uri, dar daca alternativele sunt create în laborator, va fi nevoie de un număr mai mic de lucrători și unul mai educat.

 

Sursa informației: https://www.cnbc.com/2020/12/25/the-plant-based-meat-industry-is-on-the-rise-but-challenges-remain.html