VIDEO/Hamburgeri din microalge – viitorul alimentației

În premieră mondială vor fi puși în vânzare hamburgeri din alge microscopice, invizibile cu ochiul liber.

 

O companie in Singapore oferă microalge și tehnologii patentate pentru a dezvolta proteine ​​alternative 100% vegetale și durabile. Acestea sunt de două ori mai multe decât în carnea de vită sau pește.

 

Pasta din plantele marine transformată în carne pentru burgeri, cântărește în jur de 60 de grame, conține 25 de grame de proteine și nouă aminoacizi vitali. Pentru a obține o consistență mestecabilă, făina este mărunțită.

 

Un amestec din 10 mirodenii, inclusiv boia, nucșoară, cuișoare și frunze de dafin, este folosit pentru condimentare și aromă deosebită.

 

Burgerii cu conținut scăzut de sodiu sunt bogați în vitaminele B și B12, care se găsesc în mod natural în carne, protejând sistemul nervos și celulele sanguine sănătoase.

 

Alimentul poate fi gătit în nenumărate feluri.

 

Sunt utilizate diverse tulpini de microalge aprobate de Agenția Alimentară din Singapore și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor.

 

Sursa informației: https://www.foodandfarmingtechnology.com/news/protein/sophies-bionutrients-unveils-microalgae-based-burger-patty.html