FAO: După scumpirile din martie, în mai, prețurile au mai scăzut
FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr, scrie Agerpres. Indicele global al preţurilor produselor alimentare a scăzut uşor şi în luna mai, pentru a doua lună consecutivă, după ce în luna martie a atins un maxim istoric, chiar dacă preţurile la cereale şi carne continuă să crească, a anunţat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters.
În luna mai 2022, acest indice a scăzut cu 0,6% comparativ cu luna aprilie, până la 157,4 puncte, faţă de valoarea revizuită de 158,3 puncte atinsă în luna aprilie. În pofida scăderii timide înregistrate în luna mai, acest indice este cu 22,8% mai mare decât în luna mai 2021, creştere care se datorează în parte şi îngrijorărilor cu privire la impactul invaziei ruseşti în Ucraina.