Faceți cunoștință cu „Wind Catcher”: o turbină offshore de 300 de metri înălțime

O companie norvegiană ”Greentech” a dezvăluit recent noua sa gamă de turbine eoliene plutitoare, cu o înălțime de 324 m. Denumită „Wind Catcher”, această inovație în generarea de energie regenerabilă ar putea fi utilizată pentru alimentarea a până la 80.000 de case.

Sistemul a fost dezvoltat de Wind Catching Systems (WCS), cu sediul în Norvegia, care declară că noua lor instalație de turbină eoliană ar putea genera de cinci ori energia anuală a celor mai mari turbine eoliene independente din lume. La fel, ar putea reduce costurile energiei eoliene pentru a fi competitiv cu energia electrică tradițională furnizată de rețea.

„Wind Catcher” cuprinde un cadru metalic mare cu mai multe turbine mici montate în el, peste 100 în funcție de rândurile artistice ale dispozitivului. Întregul cadru se așază pe o platformă mare plutitoare care ar fi ancorată pe fundul mării, folosind tehnologia existentă de industria petrolului și gazelor pentru platformele lor offshore în mare.

Potrivit WCS, doar unul dintre sistemele sale „Wind Catcher” ar avea peste dublu (de 2,5 ori) aria măturată a celei mai mari turbine eoliene din lume. Datorită paletelor sale mai mici ale turbinei, sistemul WCS ar trebui, de asemenea, să funcționeze mult mai bine la viteze mai mari ale vântului de peste 11-12 m/s.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că puteți obține același rezultat cu mai puține turbine „Wind Catcher” decât cu cele convenționale.

 

Turbinele sale mici oferă, de asemenea, avantajul de a elibera sistemul de a avea nevoie de componente individuale masive, ceea ce înseamnă că turbinele ar trebui să fie mai ușor de fabricat, instalat și întreținut. Nu numai asta, dar odată ce platforma sa plutitoare mare este instalată, majoritatea lucrărilor de instalare și întreținere pot fi efectuate fără a fi nevoie de macarale sau nave specializate.

 

WCS susține, de asemenea, pretenția îndrăzneață că sistemul său ar trebui să beneficieze de o durată de viață de 50 de ani, spre deosebire de cei 30 de ani al turbinelor eoliene convenționale.

 

Nu s-au publicat încă alte informații despre sistem, dar este o dezvoltare interesantă în tehnologia regenerabilă.

 

Sursa informației: https://windcatching.com/technology