Singapore – „primul loc din lume” cu carne cultivată în laborator
În curând, carnea provenită de la animale crescute natural va fi înlocuită cu cea obținută în laborator.
În curând, carnea provenită de la animale crescute natural va fi înlocuită cu cea obținută în laborator.
Singapore a avizat reglementările pentru prima „carne curată” din lume, care nu provine de la animale sacrificate, deschizând astfel startup-ului Eat Just din San Francisco posibilitatea de a comercializa carne de pui ”crescută” în laborator, anunță BBC.
Produsele animale in vitro sunt fabricate din celule stem recoltate prin biopsie de la animalele vii, care sunt apoi cultivate într-un laborator în decursul mai multor săptămâni.
Întreprinderea duce deja tratative cu un restaurant pentru a include puii ”GOOD Meat” în meniul său și speră să anunțe o dată de lansare în viitorul apropiat.
Singapore importă în prezent peste 90 la sută din alimente, ceea ce o face vulnerabilă la interdicțiile de export sau la problemele logistice evidențiate de impactul pandemiei COVID-19.
Directorul științific al firmei, profesorul Mark Post, afirmă că procesul de obținere a tuturor aprobărilor ar putea întârzia pentru câțiva ani distribuirea noului produs.
El estimează că vor fi necesari aproximativ trei ani pentru ca acesta să ajungă pe rafturile din supermarket.
Sursa informației: https://techcrunch.com/2020/12/01/eat-just-to-sell-lab-grown-meat-in-singapore-after-gaining-world-first-regulatory-approval/