De ce să mergi la ZOO

Apărute mii de ani în urmă, primele grădini zoologice au fost colecții private ale celor bogați, care voiau să-și arate în acest mod puterea. Pe atunci se numeau menajerii. Acum acestea sunt locuri special amenajate, în care găsim animale exotice care trăiesc în grija oamenilor.

Pentru cei mici, mersul la ZOO este și o oportunitate educațională. Copiii care trăiesc la oraș interacționează rar cu animalele. Mulți nu știu bine cum arată o găină, o vacă ori o capră, pentru ca fie nu mai au bunici la țară, fie n-au avut ocazia sa ajungă în mediul rural. Acesta este locul potrivit pentru a le face cunoștință cu specii exotice, nu doar domestice. 

„Peste 1100 de exemplare care sunt reprezentanții la 136 de specii de pe toate continentele cu excepția Antarcticei. Iarna au fost aduse animale de 7 specii noi, lemuri, caraculi, servili, maimuța năimire. Au fost aduse și animale pentru înnoirea colecției noastre, căci este necesar să obținem sânge nou, ca grupa de animale, ,familia să fie înnoită.”

Olga Isac, reprezentant Grădina Zoologică

Vizitatorii nu ar trebui să hrănească animalele cu hrană ce nu corespunde regimului alimentar.

„Vreau să atenționez să nu fie hrănite de oameni cu pâine și covrigi, deoarece nu le face bine pentru sănătatea lor. La noi aceste animale nu sunt flămânde, nu duc lipsă de mâncare, mănâncă amestec special ajustat conform speciei date, au fân, legume tăiate, mărunțite, amestecuri de vitamine și vitamine în funcție de sezon.”

Unul dintre cei mai mici membri ai grădinii ZOO este un pui de zebră, care din primele zile ale vieții a fost adorat de internauți, care i-au ales și numele.

„Acesta este puișorul, deja vedeți că mama nu este lângă el, îl lasă mai liber și el se deprinde mai mult, se apropie și de oameni.”

Cu toți îl cunoaștem pe regele insulelor Madagascar, care își etala frumusețea și era foarte încrezător, regele Julien al XIII-lea. Când nu au suficientă mâncare la dispoziție, lemurii își induc hibernarea. Trebuie să știți că sunt animale foarte curate: după ce mănâncă, își curăță blana cu meticulozitate.

Trăiesc în grupuri mari, cu o ierarhie extrem de strictă. Femelele sunt dominante. Pe lângă limbajul corporal, expresiile faciale și diverse sunete, lemurii comunică între ei și olfactiv.

„Ei sunt locatari noi ai colecției noastre, ceea ce ne bucura mult, sunt în premieră până în prezent, nu am avut așa animale, sunt blânde, neobișnuite.”

„Au fost aduși în număr de 7, sunt 2 masculi și 5 femele din Novosibirsk, au fost și în carantină, au fost plasate și în altă volieră, deoarece aceasta nu era gata, una cu podea caldă și sistem de ventilare, ca și iarna să poată supraviețui, căci la noi există o problemă că nu prea multe animale sunt expoziționale.”

De Ziua Grădinilor Zoologice, nu ezitați să faceți cunoștință cu noi specii de animale.  

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.