„Dacă n-ai alergie, nu-i strașnic. Dacă da, ai rupt cuiul…”

Odată cu înflorirea plopilor, puful acestora începe să se răspândească în aer, fiind un pericol, mai ales pentru persoanele predispuse la alergii.

„Dă alergie mare, e rău pentru oraș, fiindcă face alergie. Uitați-vă, se umple peste tot, intră în casă.”

„Ochii te mănâncă, nasul curge, această alergie e rea și pentru sănătate, fiindcă nu poți respira.”

„Depinde care și ce alergie are, dacă n-ai alergie, nu-i nimic strașnic. Dacă ai, ai rupt cuiul.”

„Te umfli, te dezumfli, te acoperi cu pete roșii, te acoperi cu pete galbene, până la urmă cu cele vinete și cu asta ai terminat viața.”

Angajații de la „Spații Verzi” au stabilit încă în anul 2006 un proiect, pentru a rezolva această problemă. În Chișinău deja nu se mai plantează plopi, fiind înlocuiți cu arbori din aceeași clasă, dar care nu fac puf.

„Tăiem copacii, cel mai simplu lucru, nu vedeți cum se prăvală plopii care sunt de când hăul și pârăul,. Zic ei că sunt cei mai buni copaci care schimbă aerul, dar cine a demonstrat asta?”

Un plop produce de șapte ori mai mult oxigen decât un brad, asigurând într-o zi necesarul de oxigen pentru 200 de persoane.

„Cunosc că nu produce alergie copacul însăși, dar poartă particule alergice de la alte plante. Și mi se pare că se produce numai de la copacii masculini.”

„Cei care sunt alergici nu au ce face, trebuie să ia medicamentele care trebuie.”

Medicii spun că, de fapt, puful de la plopi este doar un factor iritant, pe când alergiile sunt cauzate de polen, praf sau bacterii.