Cum creștem ridichea

Ridichile pot fi cultivate nu numai pe un teren deschis, ci și pe un balcon obișnuit. Pentru aceasta, sunt potrivite aceleași cutii pentru răsaduri, condiții (aer rece și uscăciune).

Nutriția plantelor

Ridichiul este foarte higroscopic, necesită multă umiditate, mai ales pe vreme caldă și aridă. Apa ridichea de două ori pe zi: dimineața și seara. Doar în acest caz recolta de rădăcini va fi suculentă, foarte densă și gustoasă. Datorită lipsei de apă, este posibilă o problemă precum săgearea, culturile de rădăcini încetează să se mai formeze și, dacă apar, devin grosiere, scobite, planta începe să arunce brusc săgeți.

Ridichile coexistă de minune cu multe culturi. Semințele sale în teren deschis pot fi semănate cu semințe de ceapă sau morcovi – în timp ce unele legume sunt în continuă creștere, altele pot fi folosite deja ca hrană.

Experții susțin însă că este mai bine să semeni o semință simultan, deoarece subțierea poate deteriora rădăcina plantei rămase și poate apoi să se înrăutățească sau să formeze săgeți. Este necesar să îl semănați din calcul, astfel încât distanța dintre plante să fie de 5 x 5 cm.

O altă boală este mucegaiul. Formează o acoperire albă pe vârfuri, după care frunzele mor.

Nu întârziați cu recolta de ridichi, ca și cum ar fi perespit, atunci își va pierde gustul și va deveni dur. Depozitați ridichi în pungi de plastic în frigider. Anterior, trebuie curățat de blaturi.

Însămânțare

Mulți grădinari sunt siguri că știu să crească ridichi. Li se pare că tehnologia agricolă de cultivare a acestei legume este foarte simplă. Dar, în practică, nu este atât de ușor să obții o cultură rădăcină de calitate. Și există o serie de motive pentru aceasta. Poate fi semințe rele (foarte mici sau vechi), plantare prea densă, lipsă de umiditate și așa mai departe. În condiții de temperatură scăzută, ridichile trag săgeți și, ca urmare, culturile de rădăcini se coacă greu și fără gust.

Recoltarea se realizează pe măsură ce se maturizează. Dacă dimensiunea culturii de rădăcini a ajuns la dimensiuni normale, scoateți-o ușor și serviți-o la masă.

Numărul metodei 2

Carmen – un soi timpuriu formează un fruct roșu rotunjit, cu un gust ușor ascuțit în 20 de zile.

După recoltare, puteți menține ridichiul proaspăt mult timp, pentru asta îl puteți pune la frigider cu frunzele în jos, blaturile nu trebuie tăiate.

Cultivare și îngrijire

udare;

În zilele răcoroase, udarea ar trebui să fie moderată, chiar rară, dar la debutul căldurii, cantitatea de apă trebuie crescută brusc. Pe vreme caldă, rata de irigare trebuie să fie de 10 litri la 1 metru pătrat de plantare.

Nu este dificil să crești ridichi pe balcon. Ar trebui să fie rece și să nu fie umed. Pentru ridichile cu cultivare cu rădăcini rotunde, sunt potrivite cutiile adâncime de cincisprezece centimetri, iar pentru soiurile alungite trebuie să aibă cel puțin douăzeci de adâncimi.

Tehnologia de creștere a ridichilor și de îngrijire a acesteia este foarte simplă – dezlipirea, desfacerea, udarea. Deoarece această plantă este foarte higrofilă, trebuie udată, în special pe vreme uscată, de două ori pe zi – dimineața și seara. În acest caz, ridichul devine dens și suculent. Atunci când o plantă nu are umiditate, cultura rădăcinii sale, dacă este formată, crește gol și grosier, iar planta în sine trage imediat săgeți.

Ca profilaxie în urma infecției cu această boală, este necesar să curățați paturile și zonele adiacente de resturile de plante. Încălziți semințele, astfel dezinfectându-le. O altă măsură preventivă este subțierea paturilor. În cazul cel mai extrem, puteți utiliza lichidul Bordeaux ca spray.

Sol

Acum, în mai multe detalii, vom lua în considerare diverse soiuri de ridiche. Varietățile de primăvară de maturare de ridichi includ soiuri populare printre grădinari precum „Zorii”, „Căldura”, „Virovsky Red”, „Red Red”, „Ruby”. Toate aceste soiuri de selecție internă. De soiurile străine, se pot distinge soiurile „Rhodes”, „micul dejun francez”, „Vera”, „Corundum”. Semănați diferite soiuri, apoi selectați-le pe cele care vă plac pentru plantarea anuală.

Tehnica agricolă a cultivării ridichilor este destul de simplă. Poate fi cultivat atât în \u200b\u200bseră cât și în pământ deschis. Și îndeplinind corect toate condițiile necesare, veți colecta o recoltă bogată.

Știi când să plantezi ridichi în pământ deschis în primăvară? Dacă nu, acest material vă va fi extrem de util. În acest articol, vom ridica întrebări cu privire la momentul plantării de primăvară a ridichilor în pământ deschis, vom lua în considerare vechile sale soiuri promițătoare și noi și promițătoare, spuneți-ne unde este cel mai bine să-l însămânțați, când și cum să pregătiți în mod corespunzător grădina și, de asemenea, să împărtășim sfaturi utile pentru creșterea și îngrijirea ridiche.

Cum să crești o ridiche când există foarte puțin spațiu pe parcelă? Pentru zonele limitate, utilizarea unui marker special dă rezultate bune.

Pe fotografia de ridiche

Boli și dăunători

Ridichiul, a cărui cultivare este extrem de simplă și ușoară, este o legumă care impresionează prin „sociabilitatea” ei. Crește bine în sere și pe sol deschis, pe balcoane și în sere. Poate fi plantată lângă multe legume, în timp ce nu numai că nu interferează, dar ajută și pentru multe (atunci când semănăm semințe de roșii, se recomandă adăugarea de semințe de ridiche pentru a ajuta primii să treacă prin crusta solului).

Respectarea orelor de zi, dacă este necesar, este amenajată iluminare artificială suplimentară;

Udarea este importantă și atunci când apare prima frunză, în acest moment se recomandă udarea ridichiei la fiecare trei ore, astfel încât să înceapă să se dezvolte corect – dacă nu se va face acest lucru, cultura rădăcinilor va deveni amară, foarte tare, dar excesul de umiditate este, de asemenea, periculos – ridichiul se va crăpa.

Ridichiul este bine păstrat la frigider, la o temperatură de aproximativ zero grade. Prospețimea sa poate fi extinsă dacă așezați ridichea cu frunzele în jos, fără a rupe frunzele, într-un bol cu \u200b\u200bapă rece și așezați într-un loc răcoros. Apoi, trebuie pulverizat periodic cu apă.

  1. În zilele răcoroase și reci, ridichile trebuie să fie moderate și rare. Odată cu apariția căldurii, udarea este înlocuită de abundentă și frecventă. Pe vreme uscată și caldă, rata săptămânală de udare a ridichiilor ar trebui să fie de 10 l / mp. m.
  2. Iată o altă boală fungică – putregaiul uscat sau pomoza. Poate infecta ridichi în orice stadiu de dezvoltare. Apare ca niște pete luminoase, cu un punct negru pe frunze, fructele în sine și chiar afectează semințele. Ca urmare, ridichea se usucă. Factorul de răspândire rapidă este vremea caldă și umedă. Răsadurile tinere sunt cele mai sensibile la infecții. Măsurile preventive pentru combaterea fomozei includ dezinfectarea semințelor și eliminarea calității resturilor vegetale. Puteți dezinfecta semințele încălzindu-le.
  3. Soiuri de ridichi: 1- „ridiche franceză”, 2- „credință” (formă rotundă de ridiche), 3 – „ridiche albă”.