Cropaid NPA – cel mai sigur aliat în protecția culturilor
Agricultura modernă trebuie să țină cont nu doar de schimbările climatice, dar și de cele mai bune remedii pentru culturi. Îngheţurile târzii de primăvară sunt tot mai frecvente pe întreg teritoriul ţării, afectând organele florale ale plantelor, a căror rezistenţă la ger scade pe măsura avansării în vegetaţie.
Rezistenţa organelor florale la îngheţuri, la majoritatea speciilor este practic egală. Ele suportă următoarele temperaturi sub 0°C:
- bobocii în faza de colorare: -3,5°C … -3,9°C, la cireş: – 2,2°C;
- florile în plină deschidere: -2,2°C, la piersic: -2,8°C;
- fructele abia formate: -1,1°C, la măr: -1,7°C, la cais: -1,9°C.
La temperaturi de până la -2°C, îngheţul ţesuturilor este slab şi de regulă ele îşi revin, chiar dacă dezgheţul nu este prea lent, fiindcă nu este provocată moartea organelor florale.
La temperaturi mai joase de -2°C, îngheţul ţesuturilor este profund afectat, însă ele îşi revin dacă dezgheţarea are loc lent. Dezgheţul brusc cauzează moartea organelor sensibile.
În anul 2020, SRL „BIOCONSTERR” a testat şi înregistrat cu succes preparatul Cropaid NPA la speciile pomicole, legume, căpșun, sfeclă de zahăr, cartofi și floricultură.
Dacă vreți să obțineți fructe, legume și flori de cea mai înaltă calitate, trebuie să aveți grijă de pe acum!
Produsul inovativ Cropaid NPA vă protejează culturile de temperaturile scăzute, reducând punctul de îngheț al plantelor cu până la 7°C.
Are efect diferit, în funcţie de vârsta, proprietăţile genetice și mediul în care se dezvoltă planta, de temperatura aerului, condiţiile de sol și de fertilizanţii suplimentari folosiţi.
Nu toate plantele produc proteine anti-îngheţ și aminoacizi, însă în cazul în care pot, Cropaid NPA va creşte numărul acestora.
Pentru un rezultat mai bun, se aplică cu două zile înainte de vreme rece, dar o aplicare cu cel puţin șase ore înainte de îngheţ va oferi o și mai bună protecţie a plantelor.
Se recomandă aplicarea produsului de la ora 10 dimineaţa până la 4 seara, la o temperatură de peste 12°C, pentru plantele crescute în seră şi la peste 9°C, pentru plantele crescute în câmp deschis. Dacă acest lucru nu este posibil, aplicați în cel mai cald moment al zilei.
Produsul nu va avea efect asupra plantelor deja supuse stresului cauzat de frig.
În sere, Cropaid NPA va crește nivelul de rezistență a plantelor la leziunile cauzate de frig și îngheţ.
Conținutul de bio-minerale este absorbit cu uşurinţă de către frunze, tulpină și rădăcini. Într-o perioada scurtă de timp, plantele vor începe să înregistreze o activitate metabolică intensă, iar nivelul de aminoacizi, proteine, zahăr, grăsimi, vitamine, minerale și proteine anti-îngheţ va creşte. Fructele vor deveni mai mari, mai grele, mai gustoase, calitatea lor va fi mai bună, iar recolta, mai mare.
!! Cropaid NPA se folosește și în sere, pentru a mări rezistența plantelor la leziunile cauzate de frig și îngheț, unde nivelul de căldură ar putea fi scăzut, sau atunci când căldura ar putea să nu mai fie necesară.
!! Cropaid NPA este foarte simplu în utilizare. Se diluează cu apă. Dar pentru a obține cele mai bune rezultate, folosiți apă curată, fără Clor.
Pentru a îmbunătăți recolta, Cropaid NPA se aplică de la dezmugurit și până la recoltare.
Cropaid NPA sporeşte abilitatea de fotosinteză a plantelor. Aceasta creşte presiunea osmotică și aportul de apă și nutrienţi în rădăcini. Frunzele devin mai groase și mai sănătoase. Astfel, plantele vor rezista mai bine la căldură și secetă.
Tehnologia de aplicare a produsului Cropaid NPA:
Produsul Cropaid NPA, aplicat pe sol, scade nivelul PH-ului.
Norma de utilizare: De folosit 500 ml Cropaid NPA diluat în 100 litri apă.
Pomii fructiferi și vița-de-vie trebuie trataţi pentru prima dată toamna, imediat după căderea frunzelor. Pentru a-i proteja de efectele frigului şi ale îngheţului, cea de-a doua aplicare trebuie să fie înaintea înfloririi şi după căderea petalelor.
Aplicarea în timpul primăverii necesită urmărirea prognozei meteo, pentru a pulveriza cu cel puţin 2 zile înainte de apariţia riscului de îngheţ. După ce temperaturile joase trec, aplicaţi la fiecare 15-20 de zile, pentru a îmbunătăţi cantitatea şi calitatea fructelor.
Căpşuni: Înainte de plantare, de înmuiat stolonii în soluţie 450ml Cropaid NPA, diluat în 100 litri apă. În ziua 7 şi 17 după plantare şi imediat ce apar florile, de efectuat stropirea, prin pulverizarea plantelor.
În cazul în care există risc de frig şi îngheţ, aplicările trebuie repetate la fiecare 7-15 zile.
Pentru îmbunătăţirea recoltei şi calităţii fructelor, stropiţi la fiecare 15 zile.
Cartofi: Înainte de plantare, de înmuiat tuberculii de cartofi în soluţie 450 ml Cropaid NPA, diluaţi în 100 litri apă sau de pulverizat peste ei. Următoarea aplicare ar trebui sa fie prin stropire foliară, când acestea încep să apară.
În cazul în care există risc de frig și îngheţ, aplicările trebuie repetate la fiecare 7-10 zile.
Flori: Pentru câmp deschis sau sere, atunci când există risc de îngheţ, în fiecare stadiu de creştere, aplicarea 450ml Cropaid NPA diluaţi în 100 litri apă se face prin pulverizare (foliar).
Se recomandă testarea pe flori. În caz de schimbare a culorii, se evită stropirea mugurilor și a florilor.
Plante la ghiveci: Pentru a le proteja de frig, îngheţ, sau pentru a reduce la minim leziunile, diluați 500 ml Cropaid NPA cu 100 de litri de apă și pulverizaţi sub formă de ceaţă fină peste plantele în ghiveci păstrate în exterior.
Pentru a îmbunătăţi aspectul și durata de viaţă a plantelor de interior, de pulverizat la fiecare 15 zile.
Compania „BIOCONSTERR” SRL este distribuitor oficial în Republica Moldova al produsului Cropaid NPA.
!!! DATORITĂ CROPAID NPA, DE DOI ANI, AGRICULTORII SE BUCURĂ DE REZULTATE BUNE, LA COSTURI MINIME DE PRODUCȚIE.
PENTRU CONSULTAȚII:
Telefon: 0(69) 410 855, 0 (69) 877 331
E-mail: bioconsterr@mail.ru