Crescătorii de bovine din Republica Moldova vor putea folosi un Ghid privind alinierea fermelor la cerințele Uniunii Europene

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi despre o nouă resursă de informare, accesibilă crescătorilor de bovine din Republica Moldova. Este vorba de „Ghidul privind alinierea fermelor la cerințele UE referitoare la bunăstarea animalelor și la mediu” care oferă informații și soluții utile, fiind destinate fermelor din domeniu.

Elaborat de o echipă de experți din România și Republica Moldova, ghidul prezentării moderne pentru construcția și gestionarea fermelor de bovine, oferind recomandări concrete pentru implementarea celor mai bune practici.

„Ediția include cerințe generale privind construcția unei ferme de bovine: amplasarea fermelor, construcția grajdurilor și compartimentarea acestora; principii de biosecuritate internă și externă; rasele de taurine pentru producția de lapte; hrănirea vacilor în funcție de rasă și de producția de lapte; inspecția și manipularea animalelor; inspecția și manipularea animalelor.”

Informația este importante și pentru specialiști din instituțiile și autoritățile publice, oferind un cadru detaliat al prevederilor legislative europene și naționale privind protecția mediului, bunăstarea animalelor și dezvoltarea durabilă.

Ghidul a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea conformității cu standardele prin creșterea capacităților naționale de monitorizare a reziduurilor”, implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială și cofinanțat de Uniunea Europeană.

Citiți mai mult:

Cocostârcii care revin de aproape 30 de ani într-o gospodărie din Sîngerei au primit un cuib din fier, pentru a fi protejați

Pericol pentru agricultură: Solurile din Moldova, tot mai uscate. Experții avertizează asupra secetei din 2025

Stimați cititori!

Puteți citi știrile Agro TV Moldova în formatul convenabil pentru dumneavoastră pe Facebook și Instagram, urmăriți-ne pe Tik-Tok și YouTube. De asemenea, abonați-vă la canalul nostru de Telegram și Viber.

Dacă aveți ceva de împărtășit cu redacția, trimiteți observațiile și știrile dumneavoastră pe adresa noastră de e-mail: contact@agrotv.md.