Concedieri masive la Meta: Mark Zuckerberg își cere scuze

Compania mamă a Facebook, Meta a anunțat, că va concedia 11.000 mii de angajaţi, marcând cele mai importante reduceri de personal din istoria gigantului tehnologic, transmite CNN, citat de news.ro.

Reducerile de locuri de muncă au loc în condițiile în care Meta se confruntă cu o serie de provocări la adresa activității sale de bază.

De asemenea, vine pe fondul unei serii de concedieri la alte firme de tehnologie în ultimele luni, pe măsură ce sectorul de mare avânt reacționează la inflația ridicată, la creșterea ratelor dobânzilor şi la temerile legate de o recesiune iminentă.

Directorul general Mark Zuckerberg, a scris o postare pe blog său adresată angajaților:„Astăzi vă împărtășesc unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta, am decis să reduc dimensiunea echipei noastre cu aproximativ 13% şi să renunț la mai mult de 11.000 mii dintre angajații noștri talentați”, a adăugat el.

În septembrie, Meta avea un număr de peste 87.000 de angajaţi.

Activitatea principală de vânzări de reclame a Meta a fost afectată de modificările privind confidențialitatea implementate de Apple, de bugetele mai restrânse ale agenților de publicitate și de concurența sporită din partea unor rivali mai noi, precum TikTok.

Între timp, Meta a cheltuit miliarde de dolari pentru a construi o versiune viitoare a internetului, numită metavers, care probabil că va fi acceptată pe scară largă peste ani.

Luna trecută, compania a înregistrat al doilea declin trimestrial al veniturilor, şi a declarat că profitul său a fost redus la jumătate faţă de anul precedent.

Zuckerberg în postarea sa a mai adaugat:„Ştiu că este greu pentru toată lumea şi îmi pare rău în special pentru cei afectaţi, îmi asum responsabilitatea pentru aceste decizii şi pentru modul în care am ajuns aici.”

Meta nu este singura care simte scăderea pieţei. Sectorul tehnologic s-a confruntat cu probleme majore cauzate de inflaţie, de creşterea ratelor dobânzilor şi mai multor vânturi macroeconomice ce au dus la o schimbare uimitoare a cheltuielilor pentru o industrie care părea de neatins.