Mai bine mâncăm carne decât cireșe

Primele cireșe apărute la piața din Bălți sunt de patru ori mai scumpe decât carnea. Fructele de „lux” nu sunt din livezile Moldovei, dar tocmai din Grecia și costă 300 de lei pentru un kilogram. Cireșele autohtone întârzie cu o lună din cauza temperaturilor scăzute din acest an, relatează nordnews.md.

,,— Cât costă un kilogram de cireșe?

— 300 de lei. — De unde sunt aduse?

—Sunt importate din Grecia.

— Le cumpără cineva ?

—Da, câte puțin, dar cumpără oamenii. Clar că nu cumpără cu kilogramele, că nu își pot permite, dar la suta de grame cumpără”, a declarat vânzătoarea.

Prețul exagerat i-a lăsat cu gura căscată pe unii cumpărători.

,,Trei sute de lei? Eu acasă am pom de cireșe, așa că voi aștepta. Cu 300 de lei nu voi cumpăra cireșe”, a menționat o femeie.”

,,Vai de mine, pentru Moldova este foarte scump. Așteptăm să fie mai ieftine”.

,,Evident că este scump”.

Oamenii sunt dispuși să mai aștepte până când prețurile vor scădea.

,,Nu le-am gustat încă, iată mi-am cupărat astăzi căpșuni, dar nu știu dacă sunt bune. Căpșuni am cumpărat cu 80 de lei. Am luat pentru copii, dar noi mâncăm ce este. Își permit probabil, doar cei care au salarii de 40 de mii de lei ”.

În ultimii doi ani, primele cireșe apărute în vânzare au costat peste 200 de lei kilogramul. Anul acesta, de exemplu, un pahar costă 75 de lei, tot atât cât și un kilogram de carne de porc.