Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume pot fi gustați la New York, iar o porție cu „aromă de lux” costă 200 de dolari. Cartofii dintr-un anumit soi, sunt gătiți cu atenție în șampanie și grăsime de gâscă, sunt aromați din plin cu trufe, iar apoi garnisiți cu aur de 23 de carate. Rețeta deține noul record, certificat de Cartea Recordurilor, pentru cel mai scump fel de mâncare de cartofi din lume, relatează Reuters.
Recordul a fost atins pe 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiți.
Rețeta cartofilor prăjiți care costă 200 de dolari
Rețeta este un triumf al luxului: cartofii Chipperbeck, de cea mai bună calitate, sunt mai întâi albiți în șampanie Dom Perignon și șampanie Ardenne J. LeBlanc, dați cu oțet francez, apoi gătiți de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franţei.
Nu se folosește ketchup banal pentru „Crème de la Crème Pomme Frites”. Se foloseşgte Pecorino Tartufello delle Crete Senesi, fulgi italieni de trufă neagră şi sare Guérande. Însoţesc preţioşii cartofi prăjiţi un sos Mornay făcut cu lapte de la vacă hrănită doar cu iarbă, unt de trufă neagră, dar şi brânză Gruyere elvețiană.
Totul este presărat cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate şi servit pe un platou din cristal Baccarat.