Viaţa la birou e plină de zgomote, aglomeraţie şi, uneori, haos perfect organizat – ingrediente ideale care afectează capacitatea de concentrare: mailuri care dau năvală în inbox, convocări urgente la şedinţe, sarcini de îndeplinit, taskuri de executat, deadline-uri de respectat. Pentru a-ţi păstra mintea limpede, mai ales când lucrezi într-un mediu de lucru stresant, regula de bază e simplă: antrenează-ţi creierul. Ajută-l. O poţi face în mai multe feluri: lectură, rebus, ori memorat numerele din cartea de telefon. Metodele excelente altminteri, dar care nu prea pot fi aplicate fix în timpul programului de muncă. Poţi încerca însă suplimente alimentare care conţin ingrediente despre care studiile arată că pot îmbunătăţi capacitatea de atenţie şi memorare: în acest fel, te vei concentra mai bine asupra activităţilor zilnice şi vei putea să-ţi creşti nivelul de productivitate la muncă, scrie digi24.ro.
Dacă până acum problemele de memorie şi concentrare afectau în special persoanele de vârsta a treia, stilul de viaţă modern şi evoluţia societăţii au făcut ca vârsta să nu mai reprezinte un criteriu de selecţie. Astfel, tot mai mulţi tineri sunt afectaţi de pierderi de memorie şi acuză scăderea capacităţii de concentrare. Cauzele sunt multiple: stresul, oboseala cronică, depresia, alimentaţia săracă în nutrienţi (dar bogată în zahăr şi grăsimi saturate), fumatul şi alcoolul în exces.
Astfel, pentru cei cu activitate intensă la birou, pentru a nu uita taskuri şi pentru a putea îndeplini eficient cât mai multe dintre ele, se recomandă o sursă suplimentară de citicolină, substanţă despre care studiile au arătat că sporeşte capacitatea de concentrare.
Viaţa aglomerată şi stilul de viaţă influenţează capacitatea de concentrare. Randamentul îl putem îmbunătăţi însă prin sport, alimentaţie sănătoasă, citit etc. Studiile arată că acest gen de activităţi benefice pentru organism sporesc numărul de neurotransmiţători.
Acetilcolina este considerat neurotransmiţătorul responsabil cu activităţile care presupun concentrare sau creativitatea. Acetilcolina poate fi produsă şi prin suplimentarea cu citicolină din suplimente alimentare precum Neurovert Forte.
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images
Neurovert Forte este un supliment alimentar, unic prin compoziţia sa, recomandat atât pentru stimularea memoriei, pentru creşterea performanţelor cognitive, cât şi pentru creşterea duratei de timp în care persoanele pot întreţine efort intelectual constant. Suplimentul contribuie astfel la creşterea atenţiei şi a puterii de concentrare, creşte rezistenţa la suprasolicitarea intelectuală.
Mai exact, Neurovert Forte conţine Citicolină (500 mg) şi extract de Bacopa monnieri (100 mg), substanţe despre care se crede că ajută la îmbunătăţirea funcţiei cognitive. Astfel, Bacopa monnieri susţine transformarea de citicolină în acetilcolină şi duce la creşterea cantităţii de neurotransmiţători.
Mai departe, organismul descompune citicolina în colină şi citidină, compuşi despre care se spune că joacă un rol important în activitatea funcţiei cerebrale. Mai exact, citidina este folosita în producţia de uridine (nucleotidice cu rol neurologic, utilizate pentru creşterea sintezei membranelor celulare), iar colina este folosită pentru a produce acetilcolină (neurotransmţător asociat cu concentrarea).
Aceste ingrediente sunt deosebit de importante pentru creier şi pentru creşterea performanţelor cognitive.
Neurovert Forte este un supliment alimentar, care nu conţine nicio substanţă activă care să creeze dependenţă.