Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a elaborat un nou ordin privind aprobarea activităților care trebuie înregistrate în domeniul siguranței alimentelor. Proiectul a fost discutat recent și are ca scop simplificarea și actualizarea regulilor pentru operatorii din sectorul alimentar, inclusiv micii producători.
Potrivit monitorului fiscal, noua listă extinsă acoperă activități variate, de la producerea gheții alimentare și a legumelor murate, până la produse destinate unor scopuri medicale speciale. În plus, micii producători nu mai trebuie să angajeze medici veterinari pentru a se înregistra.
Noua listă include acum 145 de activități, față de cele 89 anterioare, adăugând activități precum producerea gheții alimentare, a legumelor murate, siropului de zahăr, produselor alimentare pentru copii și a aditivilor alimentari. Totodată, sunt incluse activități de comerț prin automate de vânzare și import/export de produse nonanimale.
Această actualizare simplifică procesul de reglementare și facilitează adaptarea rapidă la noi domenii de activitate în sectorul alimentar.