Alexandr Slusari: „Ce se întâmplă cu procurarea gazelor pentru malul stâng al Nistrului?”

Fostul director al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandr Slusari, a lansat o serie de întrebări și critici către autorități, cerând explicații privind procesul de procurare a gazelor pentru regiunea transnistreană. Potrivit lui, de trei săptămâni publicul este ținut într-un „mister suspect” despre acest subiect.

Slusari acuză lipsa de transparență din partea oficialilor, inclusiv a prim-ministrului Dorin Recean, și atrage atenția asupra zvonurilor privind posibile scheme ascunse.

Aproape trei săptămâni trăim într-un mister suspect. Nu cunoaștem cum văd oficialii din Chișinău modalitatea de furnizare a gazelor. Care schemă este propusă de Tiraspol/Moscova? Tace Moldova Gaz, care este participantul obligatoriu al tranzacției. Nu spune nimic concret prim-ministrul și, prin cumul, ministrul energiei, Recean. Secretarul de presă al Guvernului este plimbat de la un canal la altul și ne povestește aceeași mantră, pe care o cunosc și copiii din grădiniță, că criza energetică a fost organizată de Kremlin. În spațiul public se aruncă informații: ba despre o companie cipriotă care ar aduce gaz Transnistriei, ba despre două firme din Ungaria, una care chipurile va livra gazul, alta care va achita, a scris pe pagina sa de Facebook Alexandr Slusari.

Acesta și-a exprimat temerea că în spatele tăcerii ar putea sta înțelegeri „sub covor” între oficiali de la Chișinău și regimul separatist de la Tiraspol, care ar putea favoriza interese personale sau financiare.

Slusari a reamintit publicului despre schemele frauduloase din trecut, care au afectat grav economia țării, subliniind că „societatea are dreptul să știe adevărul”.

Citiți mai mult:

Tragedie la Edineț. O femeie și-a pierdut viața din cauza unui incendiu izbucnit în casa sa

Muncitorii din Râbnița rămân acasă până la sfârșitul lunii

Stimați cititori!

Puteți citi știrile Agro TV Moldova în formatul convenabil pentru dumneavoastră pe Facebook și Instagram, urmăriți-ne pe Tik-Tok și YouTube. De asemenea, abonați-vă la canalul nostru de Telegram și Viber.

Dacă aveți ceva de împărtășit cu redacția, trimiteți observațiile și știrile dumneavoastră pe adresa noastră de e-mail: contact@agrotv.md.