AGROSTOC: ”Doar împreună, suntem mai puternici și asigurăm un viitor stabil sectorului agroindustrial”

Împreună suntem mai puternici! Acesta este sloganul ce caracterizează activitatea Cooperativei de Întreprinzător Agrostoc.

Membrii acesteia s-au întâlnit în cadrul celei de-a XXI-a ediție a Adunării Generale – „Agrostoc”. La eveniment a fost analizată activitatea de până acum și au fost setate noile obiective.

Igor Tagadiuc, președinte CÎ „Agrostoc”:„Suntem concentrați la o totalizare, la rezultate pe care încercăm să le înregistrăm în acești ani. Fiindcă, în activitatea profesională, cifrele contează și ei sunt arbitrii cei neutri și echidistanți care ne apreciază eforturile de activitate profesională. Încercăm să ne expunem și să prezentăm rezultatele activităților, să învățăm lecții, să încurajăm sau să atenționăm atunci când apar anumite obstacole, sau circumstanțe care trebuie evitate și depășite. Totodată, trasăm anumite obiective pentru activitatea de mai departe.”

Producătorii agricoli recunosc că rezultatele obținute până acum se datorează în mare parte Cooperativei de Întreprinzător Agrostoc.

Nicolae Fachira, producător agricol: „Ca să fii membru Agrostoc este o onoare. Practic 85 la sută din cumpărările și vânzările pe care le avem, le facem prin intermediul Agrostoc.”

Vasile Gajiu, producător agricol: „Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor care până în prezent sunt membri ai cooperativei. Invit producătorii agricoli să devină membri Agrostoc, fiindcă vor avea de câștigat și vor avea rezultate mult mai bune, decât le au pe cont propriu.”

Totodată, în cadrul evenimentului a fost ales un nou președinte al consiliului de administrare, dar și noi membri în bordul de conducere.

Robert Claicnet, este unul dintre cei aleși și afirmă că este gata să contribuie la dezvoltarea cooperativei.

Robert Claicnet, producător agricol: „Este o practică nouă pentru mine. Am fost implicat și în alte consilii de administrare, dar în consiliul cooperativei sunt prima dată ales, fiind membru al cooperativei de zece ani. Va fi o experiență foarte bună în domeniul agricol, sper să fiu de folos, cunosc foarte bine cooperativa și îmi pare bine că sunt ales.”

Asocierea fermierilor în cooperative de producători, poate oferi mai multe oportunități în soluționarea problemelor cu care se confruntă.

Cooperarea agricultorilor a fost mereu susținută de autorități, iar Agrostoc este un exemplu bun pentru toți producătorii agricoli. 

Ludmila Prohorenco, șef adjunct, Direcția Controlul Produselor de uz Fitosanitar și Fertilizanți, ANSA:  „O zi de întârziere duce la daune mari. De aceea, noi facem tot posibilul să ajungă la timp produsele de uz fitosanitar și fertilizanți, ca agricultorii să le poată aplica la momentul potrivit. Astfel, să avem în final produsul mult așteptat și dorit.”

Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare: „Nu vom putea face față schimbărilor care au loc în regiune de unii singuri. Lucrul acesta este deja evident începând cu anul 2023, atunci când în bazinul Mării Negre s-au schimbat căile comerciale și au apărut pe piața din Uniunea Europeană produsele ucrainene. Eu vreau să vă felicit pe toți că sunteți membri la o cooperativă. Cooperativele sunt forma superioară de organizare a agricultorilor. Sloganul Dumneavoastră: „Împreună suntem mai puternici”, nu are sens metaforic, dar este la propriu cel mai adevărat.”

Evenimentul s-a încheiat cu înmânare diplomelor pentru membrii Agrostoc.

Igor Tagadiuc, președinte CÎ „Agrostoc”: Doar așa, împreună, vom fi mai puternici și vom asigura un viitor stabil pentru toți cei care facem parte din CÎ „Agostoc”.

În prezent, CÎ „Agrostoc”  numără 149 de membri din toate regiunile Republicii Moldova.