Află cu ce trebuie să ungi ardeii ca să îi cureți în câteva secunde

Sfârșitul verii și începutul toamnei sunt perioadele în care gospodinele pregătesc legume pentru iarnă. Nu lipsesc niciodată de pe listă ardeii roșii, care pot fi pregătiți foarte simplu, sub formă de conservă, și depozitați în pivniță sau în beci. Apoi, pe parcursul iernii, ei pot fi consumați în diverse forme. De cele mai multe ori, ardeii se coc, se curăță și se păstrează în borcane. Află un truc pentru curățarea rapidă a ardeilor copți, care îți va ușura munca, scrie playtech.ro.

Cum se pregătesc ardeii pentru iarnă

Atunci când se pregătesc legumele pentru iarnă, gospodinele optează de cele mai multe ori pentru ardeii roșii. Totuși, folosirea mai multor tipuri de ardei, de culori diferite, poate conduce la o varietate de arome când vine vorba despre prepararea unei conserve.

Ardeii galbeni, portocalii și verzi pot fi pregătiți pentru iarnă în același mod precum cei roșii. Atunci când vreți să preparați ardei pentru iarnă, nu trebuie decât să urmați câțiva pași foarte simpli. Cum se coc corect ardeii roșii? În primul rând, se taie ardelul în jumătate și se aruncă tulpinele și semințele.

Nu toată lumea respectă acest lucru, însă. Multe românce preferă să lase ardeii întregi, să îi spele, să îi coacă și abia apoi să îi curețe.

Aranjați ardeii roșii pe o foaie de copt sau într-o tavă tapetată cu pergament de piper, cu partea tăiată în jos. Dacă vreți să coaceți ardeii roșii în mod tradițional, afară, la grătar, puteți face și acest lucru. Însă când folosiți această metodă de preparare a ardeilor pentru iarnă, se recomandă să lăsați ardeii întregi.

Truc pentru curățarea rapidă a ardeilor copți

Îndepărtați ardeii din cuptor sau de pe foc atunci când coaja lor este neagră. În continuare, urmează decojirea legumelor, după ce acestea se răcesc. Puteți folosi o lingură sau dosul unui cuțit pentru a desprinde pielea carbonizată de pe ardei.

Procesul de decojire necesită, însă, mult timp atunci când vorbim despre o cantitate mare de legume coapte. Pentru facilitarea acestuia, gospodinele folosesc un truc la care, probabil, nu te-ai gândit niciodată.Dacă nu vrei să pierzi mult timp decojind ardeii copți, înainte de a-i coace, unge-i cu puțin ulei de măsline. Acesta este secretul folosit de românce pentru îndepărtarea cu ușurință a cojii coapte a ardelului copt. Unele gospodine mai folosesc, în loc de ulei de măsline, ulei de avocado. Totuși, varianta clasică rămâne cea dintâi, explicată anterior.Nu în ultimul rând, atunci când pregătiți ardeii roșii pentru iarnă, trebuie să știți că aceștia nu au nevoie de condimente. Totuși, adăugarea câtorva arome, care să îi facă mai delicioși, sunt întotdeauna bine-venite. Puteți prepara ardeii pentru iarnă cu sare, piper și praf de usturoi pentru a-i face mai gustoși.