A mobilizat întregul sat pentru a transforma o zonă lăsată în paragină din centrul localității în parc și zonă de agrement pentru copii. Vorbim despre o femeie din satul Hagimus care a decis să schimbe lucrurile în localitatea de baștină. Femeia a convins primăria, dar și locuitorii satului, inclusiv pe cei din diasporă să vină cu donații și să creeze o zonă de relaxare. În doi ani locul care era plin cu buruieni s-a transformat într-un sector de mai mare frumusețea. Acum autoritățile locale vor să mărească suprafața parcului și să atragă finanțări externe pentru amenajare, transmite Studio-L.
„Un părculeț a satului Hagimus care a fost amenajat cu zonă verde, anume cu zonă verde, de către cetățenii satului Hagimus atât de cei care locuiesc la moment aici, cât și acei din diasporă. Au fost contribuții financiare și lucruri manuale pentru a amenaja acest părculeț.”
Astfel, în doi ani, în zona care era plină cu buruieni au apărut alei, flori, pomi și arbuști decorativi, o fântână cu cumpănă, dar și terenuri de joacă pentru copii.
„Prima idee mi-a fost ca să amenajez fântâna dată și să sădesc flori. Când am început să lucrez pe sat, adică să apelez la cetățenii noștri ideile au devenit mai bogate, mai desfășurate și am început lucrul mai departe.”
Văzând că sătenii contribuie și vor să transforme localitatea, autoritățile locale au înaintat un proiect la Satul European Express și au atras aproape 300 de mii de lei pentru procurarea a aproximativ 50 de bănci.
„S-a făcut pe segmente. Vă spun așa. De exemplu, scaunele celea le-am câștigat la Satul European Express care a fost acum. 299 de mii s-au creat. Parțial au participat cetățenii satului. Au participat agenți economici cu lumina. Vă spun cinstit, noi nu ducem contul la care cât a participat, pentru că orice voluntariat pentru noi este principal.”
Locuitorii satului Hagimus se arată bucuroși că localitatea devine mai confortabilă pentru cetățeni.
„Sunt bravo că fac pentru copii, pentru persoane din sat ca să poată să se odihnească.”
Parcul din satul Hagimus, raionul Căușeni se întinde pe o suprafață de 50 de ari.