Un nou centru de reciclare a deșeurilor va fi construit în sectorul Ciocana

Un nou centru de reciclare a deșeurilor va fi construit pe strada Uzinelor, în sectorul Ciocana. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat recent alocarea unui teren în acest sens. Decizia face parte din Conceptul privind gestionarea integrată a deșeurilor municipale în Chișinău pentru perioada 2024-2035.

Potrivit Primăriei Chișinău, depozitul pentru stocarea deșeurilor solide va fi amplasat în afara teritoriului municipiului, iar angajamentul APL Chișinău este de a dezvolta un sistem eficient și sustenabil de gestionare a deșeurilor, care să corespundă rigorilor politicilor în domeniu și așteptărilor cetățenilor.

În plus, depozitul pentru stocarea deșeurilor solide va fi amplasat în afara teritoriului municipiului, iar regiunile sunt fragmentate în 8 zone, urmând ca municipiul Chișinău să facă parte din Zona de gestionare a deșeurilor 4/6.

Selecția lotului a fost efectuată în colaborare cu Ministerul Mediului, Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.  Alegerea a fost bazată pe criteriul proximității față de stația de transfer existentă, ceea ce va contribui la eficientizarea costurilor, iar centrul de reciclare va fi construit lângă această stație.