3,8 milioane de euro pentru un oraș mai curat: Gunoiștea de la Ciocana va fi închisă și recultivată

Gunoiștea de la Ciocana va fi închisă. Primăria Chișinău a semnat un contract cu o companie turcă pentru închiderea și recultivarea temporară a acesteia. Lucrările, în valoare de 3,8 milioane de euro, vor fi executate în conformitate cu standardele europene. Proiectul are un termen de finalizare de 18 luni.

 Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 3,8 milioane de euro. Aceste lucrări fac parte din a doua fază a proiectului municipal „Deșeuri Solide Chișinău”.

ILIE CEBAN, viceprimarul Capitalei: „Era și în continuare este o bombă ecologică. Pe parcursul a mulți ani au fost depozitate deșeuri în mod, aș spune eu, ilegal, pentru că nu era amenajat în mod corespunzător acea platformă. ”

Lucrările prevăzute includ reprofilarea depozitului de deșeuri, instalarea sistemelor de colectare a levigatului și a biogazului, precum și acoperirea depozitului cu straturi protectoare și înverzirea suprafeței. În plus, vor fi construite drumuri de acces și sisteme de colectare a apelor pluviale pentru a preveni riscurile ecologice.