46 de automobile au fost transmise subdiviziunilor MAIA, cu suportul Băncii Mondiale
46 de mașini au fost transmise către patru instituții din subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Automobilele au fost achiziționate cu susținerea Băncii Mondiale, prin intermediul proiectului „Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură”. Astfel, din numărul total de mijloace de transport, 32 vor ajunge la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Restul au fost direcționate către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare și Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală.
VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare: (11:19-11:39) „Mașini 4×4, dotate cu aer condiționat și mașinile care sunt pentru ANSA au și kit pentru medicină veterinară în valoare totală de peste 850 de mii de euro. Costul fiecărui automobil se ridică la 18 mii 490 de euro. (MUSCA 15:14-15:39) Cum spuneam la întâlnirile cu colegii noștri din aceste instituții, automobilul este un loc de muncă și ei se deplasează ore în șir din centrului Chișinăului sau de unde o fi până în sud, în nord și la condițiile meteorologice de astăzi noi trebuie să le oferim unități de transport sigure.”
La rândul său, directorul de țară al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova Moldova, Inguna Dobraja, a menționat că automobilele vor fi utilizate pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor prestate cetățenilor Republicii Moldova.
INGUDA DOBRAJA, directorul de țară a Băncii Mondiale pentru Republica Moldova: „Angajații ANSA vor beneficia de condiții mai bune de muncă și de un set de instrumente moderne. Vom rămâne în continuare fideli sectorului agricol și dorinței de a susține dezvoltarea agriculturii și industriei alimentare în Republica Moldova. Dacă vom vedea în continuare rezultate în implementării acestui proiect, nu va întârzia o finanțare suplimentară. Avem speranța că toate aceste eforturi vor duce la exporturi mărite pe piețele UE.”
De la aderarea Moldovei la Banca Mondială în 1992, peste 2,1 miliarde de dolari SUA au fost alocați pentru mai mult de 70 de operațiuni. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 14 proiecte active, cu un angajament total de 849 milioane de dolari SUA și includ reforma de reglementare și dezvoltare a afacerilor, modernizarea serviciilor guvernamentale, administrația fiscală, înregistrarea terenurilor, educație, drumuri, sănătate și sectoarele sociale, inclusiv răspunsul de urgență COVID-19, agricultură, apă și canalizare și energie.