Nu le ajung bani pentru a achiziționa delicii de sezon

Prețul la fructe și legume de sezon a fost mereu un subiect controversat, începând cu primele aparții a acestora. Comparativ cu anul trecut, costul e mai înalt, conform statisticilor, iar din acest motiv, majoritatea cetățenilor sunt dezamăgiți atunci când merg la cumpărături.

Totuși, unii consideră că prețurile actuale sunt accesibile, în timp ce altora nu le ajung bani pentru a achiziționa delicii de sezon.

“ Acum îs mai scumpe, îs mai scumpe. Care îs de casă, îs cele mai bune. Ce îi de casă, e mai bun. Ei, așa, vin, nu-s singură, am la cine vinde. Mai mulți bătrâni vin.“

“Nu cum să vă spunem, parcă e normal, mergem spre normal, câte oleacă mai scade, după vremea care nu e prea ploioasă, e normal. Nu, nu ne permitem, să facem pentru iarnă, să gătim sau ceva, nu ne permitem nimic. Ceea ce reușim vara să mâncăm. Suntem mulțumiți de ceea ce este, ce să facem. ”

“Slavă Domnului, merg, așa cum merg. Ei, puțin s-au mai ridicat. Mi-e îmi pare că și de import tot sunt gustoase și autohtone tot sunt gustoase. Slavă Domnului, lumea merge, circulă lumea. Care și cum, și bătrâni și mai în vârstă și tineri, toți.”

Din cauza veniturilor mici, cumpărătorii optează pentru produse agricole la preț redus. Iar din motiv că pe piață majoritatea fructelor și legumelor sunt deja autohtone, acestea sunt un lux pentru oameni, pentru că prețul este înalt.

“Foarte scumpe, foarte foarte scumpe. Nu, eu sunt bolnav, în primul rând sunt bolnav, dar în al doilea nu pot să lucrez.

Acuma oleacă s-au mai dat în jos, săptămâna trecută era mai ridicat oleacă. La legume îs scăzute, văd că la castraveți, la patlagle, la cartofi, unde și unde. Luăm castraveți mai mult, ce e mai ieftin, pensionarii acum nu-și pot permite, la carne prețurile s-au ridicat. Nu, nu.

Potrivit Biroului Național de Statistică, prețurile medii de consum în luna mai au crescut cu 0,5 la sută, în comparație cu luna aprilie. Acest lucru a fost determinat de majorarea preţurilor la produsele alimentare cu 0,4 la sută, mărfurilor nealimentare cu 0,3 la sută și serviciilor prestate populației cu – 0,8 la sută.