De Hramul Chișinăului, locuitorii și oaspeții capitalei se vor bucura de un amplu program cultural-artistic.
Autoritățile invită cetățenii pentru a descoperi istoria, cultura și tradițiile capitalei Republicii Moldova.
Oamenii spun că așteaptă cu nerăbdare evenimentul, fiindcă este o ocazie pentru a se vedea cu cei dragi și a sărbători.
„E o sărbătoare pentru toată lumea, sărbătoare religioasă. Ceva care ne atrage, ne unește pe toți în familie, deci o sărbătoare frumoasă pe care o așteptăm.”
„S-au mai pierdut tradițiile din trecut, dar oricum, asta înseamnă o întâlnire a cetățenilor, o comunicare care creează o anumită atmosferă. Lasă o impresie plăcută creând spiritul comunitar al cetății care îl face pe om să fie un cetățean bun al urbei.”
„Arătăm cu ce ne mândrim, facem o curățenie mai deosebită. Se întâlnește lume cu lume, vin rude din alte localități, fiindcă zi de zi nu te poți întâlni cu ei.”
„Dacă am noroc și mă întâlnesc cu un prieten, servim câte un pahar cu vin. O plăcere să ne întâlnim, pentru mine este o sărbătoare mare.”
Ce fel de sărbătoare la moldoveni fără o masă copioasă. Astfel, cei mai harnici, au făcut deja primele cumpărături, ca să fie siguri că nu le scapă nimic.
„-Vin de la piață si vom sărbători.”
”-Cum sărbătoriți, cine vine în vizită?
”-Finii, feciorii, ne întâlnim cu toții.”
”-Am aceste sacoșe și sunt pline.”
” -Cât ați cheltuit pentru masa de hram?”
”-Pe astea am dat 900 de lei, dar mai trebuie.”
„Fiecare își pregătește masa să fie plină cu mâncare, merg unul la altul în ospeție, asta e sărbătoarea.”
Locuitorii orașului, afirmă că capitala trebuie să fie un exemplu pentru dezvoltarea și modernizarea țării.
„Capitala este fața țării, aici vin cei mai mulți oameni și trebuie să fie dezvoltată pentru a atrage investițiile în țară.”
„Totul pornește de la cap, este o vorbă populară. Capitala este reședința guvernării multor instituții de stat, care dau tonul în dezvoltare și evoluție. Dar și exemplul personal al curățeniei, ordinea pe străzi, este un exemplu pentru toți cetățenii care vizitează această urbă.”
„Le doresc la toți să sărbătorească frumos, bine, succes în toate și o sărbătoare fericită.”
Autoritățile municipale menționează că au pregătit, pentru zilele de 14 și 15 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, un program cultural-distractiv cu concerte, expoziții de pictură, târguri ale meșterilor populari, bucătărie tradițională și alte surprize.