ONU: 670 de milioane de oameni ar putea muri de foame până în 2030

Omenirea se îndepărtează de obiectivul de a pune capăt foametei până în 2030. Această concluzie a fost făcută de experții ONU, conform cărora, anul trecut, aproximativ 830 de milioane de oameni din întreaga lume erau subnutriți, adică 10% din populația lumii.

Numărul persoanelor înfometate a crescut cu 46 de milioane față de 2020. În total, numărul persoanelor care suferă de insecuritate alimentară a crescut cu 150 de milioane de la începutul pandemiei.

Maximo Torero, FAO: „Asistăm la o creștere a sărăciei extreme. Zeci de ani de eforturi de combatere a acesteia au fost anulate. Decalajul dintre bogați și săraci crește în lume. De o preocupare deosebită este faptul că tot mai mulți oameni nu își permit să mănânce corect”.

O situație alimentară catastrofală s-a dezvoltat în Asia, Africa, America Latină și Caraibe.

Raportul a cinci agenții și fonduri ONU, inclusiv UNICEF și Programul Alimentar Mondial, nu ține cont de consecințele negative ale războiului din Ucraina – întreruperea lanțurilor de aprovizionare, creșterea prețurilor pe piețele cerealelor, îngrășămintelor și energiei.

Acum, situația din lume s-a deteriorat brusc. Dacă nimic nu se va schimba, 670 de milioane de oameni vor fi foame în 2030, aproximativ la fel ca în 2015.