Petru Racu, internațional moldovean care și-a început cariera sportivă profesională la Clubul Zimbru, iar mai apoi a jucat în câteva țări cum ar fi Suedia, Azerbaidjan sau România iar actualmente joacă în campionatul intern.
După 20 de ani de fotbal, Petru, cu banii adunați din „Sportul Rege”, s-a gândit să înființeze o afacere profitabilă care ar putea promova un stil de viață sănătos.
Petru Racu, antreprenor: „Am avut experiența în profesia pe care o am deja de 20 de ani să activez în mai multe țări europene. Fiind acolo și cu traiul și cu munca mereu m-am interesant de mai multe aspecte industriale, mi-a fost interesant să studiez standardele europene și de acolo de mult am înțeles că profesia de fotbal se termină la o vârstă oarecare, iar să începi ceva de la zero, mereu este greu. Toți banii acumulați mi-am dorit să-i investesc într-o producere ce poate să se ridice la un nivel european și la standarde europene. Acum sunt mândru că am investit într-un produs natural, ce aduce un mare aport la sănătatea consumatorului. ”
Un produs BIO este greu de obținut, dar este și greu de-l certificat ecologic. Pentru a-l ridica la standardele internaționale, ai nevoie neapărat să te axezi pe calitatea produsului.
„Sunt mai mulți producători, însă noi din start am insistat ca în această linie toate standardele, ca toată producția să fie la nivel european. La moment ne certificăm BIO, de CERES cu sediul în Germania, a nu se confunda cu certificate BIO din Moldova, care sunt recunoscute doar la nivel local. Planul nostru esențial a fost să ieșim pe piața europeană, acolo sunt mai întrebate produsele BIO. Ne axăm acum pe livrarea în Europa, avem deja acolo parteneri cu care conlucrăm, iar în timpul apropiat vom scoate și un produs ECO.”
Petru spune că din start și-a dorit să lanseze produsul pe piața europeană, deoarece aceasta oferă capacitatea de a acoperi cererea consumatorilor.
„Din start ne-am lansat pe piața din Europa, de aceea toate echipamentele de stoarcere, filtrare sunt cele mai moderne, care lucrează la o capacitate foarte înaltă. Ne permite să facem mult ulei în vrac tonaj.”
În fabrică se produce continuu, căci pentru export trebuie să oferi și cantitate.
„Zilnic, avem capacitatea de a produce trei, patru tone de ulei brut.”
Gama de uleiuri presate la rece este obținută prin utilizarea unei tehnologii de producție, ce presupune folosirea unui regim termic redus, iar aceasta le păstrează gustul unic.
„Gama de produse dar și cele ce sunt cele mai solicitate sunt uleiurile presate la rece, sunt uleiurile din migdal, dovleac, in, floarea soarelui, nucă. Le putem produce și se pot regăsi deja pe multe rafturi ale rețelelor de farmacii și magazine. Astfel, acum ne axăm pe tot ce își dorește consumatorul.”
Puterea uleiurilor naturale, obținute din semințe de calitate ne pot ajuta să ne schimbăm stilul de viață și să ne confere o stare de bine. Consumul uleiurilor presate la rece ar trebui să fie unul regulat, spun tot mai mulți specialiști, acesta având în compoziția sa vitaminele A, D, E, F și omega.