Când se scot bulbii de crini din pământ și cum se păstrează

Cand se scot bulbii de crini din pamant. Afla in ce perioada trebuie sa faci acest lucru, dar mai ales cum se pastreaza pe durata sezonului rece, pentru a ii putea replanta fara probleme la primavara. Iata ce trebuie sa stii!

Cand se scot bulbii de crini din pamantIn cazul in care nu stiai, crinii intra in perioada de repaus vegetativ atunci cand vine sezonul rece, asa ca ar fi bine sa stii cum sa te ocupi de ingrijirea acestora pe timp de iarna, daca vrei sa infloreasca si in anul ce urmeaza.

Vestea buna este ca bulbii de crini rezista foarte bine in pamant, chiar si pe perioada iernii, insa doar daca locuiesti intr-o zona unde temperaturile nu scad chiar atat de mult. Acestia rezista pana la temperaturi de -17 grade Celsius, insa doar daca beneficiaza si de un strat de mulci.

Daca locuiesti intr-o zona unde temperaturile sunt la extrem, ar fi bine sa stii ca bulbii de crini se scot din pamant si se pastreaza pe toata durata sezonului rece la temperaturi de pana la 7-8 grade Celsius. Bineinteles, trebuie sa ii pastrezi intr-un loc uscat, pentru a evita mucegairea acestora.

Cand se scot bulbii de crini din pamant? Ei bine, aceasta operatiune trebuie facuta la sfarsitul verii atunci cand vorbim despre crinii albi sau la inceputul toamnei, pentru celelalte specii. Mare atentie cum ii separi, pentru a nu distruge acei solzi pentru ca ii poti afecta.Bulbi de crini

Dupa ce ai scos bulbii din pamant, ar trebui sa stii ca acestia trebuie curatati si spalati bine, iar apoi trebuie pusi intr-o cutie pentru a se usca. Mare atentie! Bulbii nu trebuie pusi unii peste altii pana nu se usuca in totalitate.

Ar fi bine sa ii sortezi si sa ii elimini pe cei deteriorati sau pe cei ce prezinta urme de mucegai. Iti mai spunem ca bulbii mici vor da nastere la flori abia dupa ce vor ajunge la dimensiunea ideala, asa ca nu iti pune mari sperante in acestia.

Este indicat sa le faci si un tratament cu fungicid, iar dupa aceea sa ii depozitezi intr-un loc unde temperaturile nu scad sub valoarea de 7-8 grade Celsius. Totodata, in locul in care acestia se depoziteaza nu trebuie sa ajunga lumina soarelui.

Cel mai bine este sa ii tii in cutii de carton peste care pui muschi sau talas ori in pungi de hartie. Evita folosirea pungilor de plastic, pentru ca acestea favorizeaza dezvoltarea mucegaiului.

Bineinteles, bulbii nu se uda pe perioada iernii, asa ca ii poti pastra fara probleme pana la primavara, atunci cand se va face replantarea!