Cum să protejezi plantele de frig și îngheț?
Deși există multe plante care rezistă frigului și înghețului, adevărul este că chiar și ele au nevoie de o anumită protecție în tinerețe și, de asemenea, în prima lor iarnă în grădina, curtea sau balconul nostru. Cunoașterea rusticității speciilor pe care le dorim este foarte importantă, dar este foarte recomandat să ținem cont de faptul că condițiile de creștere dintr-o grădiniță nu sunt aceleași pe care le vor avea atunci când le cumpărăm și le luăm acasă, iar acest lucru le poate provoca să slăbească când temperatura scade sub 0 grade.
Pornind de la aceasta, Cum să protejezi plantele de frig și îngheț? Ce putem face? Din fericire, multe, multe lucruri.
Care sunt simptomele frigului pe plante?
Înainte de a intra în subiect, vom vorbi despre cum să detectăm că planta noastră se răcește, deoarece nu ar fi ciudat dacă am fi surprinși de una care am crezut că ar fi mai rustică decât este cu adevărat. De fapt, chiar dacă semințele provin de la aceiași părinți și chiar dacă sunt în aceeași zonă și primesc exact aceeași îngrijire, vor exista întotdeauna un „copil” mai sensibil la frig decât altul.
Din acest motiv, a lua acasă un exemplar puțin mai delicat este destul de ușor. Astfel încât, Să vedem care sunt simptomele frigului la plante:
- Frunzele verzi devin violete după îngheț
- Aspectul unor puncte sau pete galbene sau roșiatice pe frunze
- Frunze care se usucă repede după ce au fost reci
- Frunze care se pliază pentru a proteja centrul plantei
- Culoarea frunzelor se intensifică
- După o ninsoare, frunzele și fructele pot deveni maronii și pot cădea
Cum să le protejăm?
Acum, că știm cum arată plantele că sunt reci, este timpul să facem niște pași pentru a le proteja. Pentru aceasta, putem face următoarele:
Faceți o mulcire sau mulcire
Un mulci nu este altceva decât o serie de materiale organice (compost, scoarță, așchii de lemn etc.) sau nu (pietre, pietriș), care pot fi puse pe sol și / sau în jurul plantelor. Este foarte util, deoarece Pe de o parte, vă permite să economisiți apă, deoarece pământul rămâne umed mai mult timp; iar pe de altă parte, păstrează rădăcinile protejate de frig și îngheț.
Trebuie făcut înainte de venirea iernii. Răspândiți materialul sau materialele pe care le doriți în jurul plantelor, făcând o grămadă mai mult sau mai puțin uniformă și atât.
Cu țesătură antigel
Este, de asemenea, cunoscut sub numele de pătură termică pentru plante, și este un voal foarte ușor și o textură moale care permite aerului și apei să treacă, dar și creează un microclimat ceva mai cald prin reținerea căldurii emanate de la sol.
De parcă acest lucru nu ar fi suficient, ajută la protejarea plantelor de dăunători, precum și de deshidratare și, deoarece susține radiația solară, poate fi utilizat de mai multe ori. De asemenea, este foarte ușor de îmbrăcat, deoarece trebuie doar să înfășurați planta cu ea .
Grupați plantele
Este necesar să lăsați plantele să aibă suficient spațiu pentru a crește, dar ținând cont de acest lucru, o modalitate foarte interesantă de a le proteja de frig este prin gruparea lor. Și, în același mod în care în mijlocul unei păduri temperatura este ceva mai caldă decât în afara ei, într-o grădină, patio sau terasă putem obține același efect.
Aliniați plantele, creați garduri vii, grupați-le în funcție de nevoile dvs., faceți paturi de flori. Cu aceasta, sunt sigur că vor reuși să treacă iarna.
seră
Există multe tipuri și dimensiuni de sere: există cele care arată ca niște colibe, dar cu pereți din plastic sau sticlă, cele care au o formă tubulară care sunt cele care sunt folosite mult în livezi, de exemplu, cele care arată ca niște rafturi, … Câte plante trebuie să protejați și mărimea lor, o seră sau alta va fi mai recomandabilă.
Astfel, Dacă creșteți plante exotice sau delicate, nu ezitați să le protejați făcând aceste tipuri de „adăposturi” , deoarece în interiorul acestora temperatura este mai mare, mai ales dacă le echipați cu un sistem de încălzire.
În interiorul casei
Când aveți plante tropicale sau exotice, cum ar fi atunci când cumpărați plante etichetate ca fiind de interior, cu puțin înainte ca temperatura să scadă sub 15 grade Celsius, acestea ar trebui protejate fie într-o seră, fie în interiorul casei sau în apartament.
Puneți-le într-o cameră luminoasă, dar departe de curenți (atât rece, cât și cald). De asemenea, umiditatea ambientală este de preferat să fie oarecum ridicată, așa că nu ezitați să puneți recipiente cu apă în jurul lor. În acest fel, se vor descurca bine.