Startup-ul israelian, pentru prima dată în lume, produce carne cultivată la scară industrială

În urmă cu puțin peste un an, cercetătorii au aflat un mod nou de a face „carnea alternativă” mai atrăgătoare. Ideea a făcut pași rapizi și asistăm acum la prima instalație de producție la scară industrială pentru carne cultivată. Startupul israelian Future Meat Technologies a anunțat recent că unitatea sa de producție cu o capacitate de a face 5.000 de burgheri a intrat în funcțiune.

 

Carnea animală a făcut parte din dieta umană încă din preistorie. Am dedicat 80% din terenul nostru locuibil și 30% din resursele noastre de apă dulce pentru creșterea animalelor pentru carne. Producția de carne folosind aceste metode este extrem de ineficientă și pe măsură ce crește populația mondială, a devenit ne sustenabilă.

 

Progresele științifice ne permit acum să cultivăm carne în bioreactoare care arată și au gust de carne de animale, dar folosesc doar o fracțiune din resursele necesare pentru agricultura animală. Tehnologiile Future Meat din Israel sunt una dintre multele start-up-uri care utilizează bioreactoare pentru cultivarea cărnii pentru consum.

 

Unitatea are o capacitate de a produce în fiecare zi 500 kg de carne cultivată. Acest lucru este suficient pentru a face aproximativ 5.000 de hamburgeri. Future Meat poate produce carne de pui, miel și în curând va adăuga carne de vită la linia sa de producție. Compania susține că ciclul său de producție este de cel puțin 20 de ori mai rapid decât agricultura tradițională.

 

Pentru a atinge acest ritm de producție, compania folosește celule animale care cresc continuu. De obicei, celulele în creștere din bioreactoare necesită utilizarea serului animal, dar Future Meat folosește metode alternative care nu necesită niciun material de origine animală.

 

Compania susține că metoda sa necesită 99% mai puțin teren, 96% mai puțină apă și emite cu 80% mai puține gaze cu efect de seră comparativ cu agricultura animală.

 

Profesorul Yaakov Nahmias, fondatorul și directorul științific al companiei, a spus că „după ce a demonstrat că carnea de cultură poate atinge paritatea costurilor mai repede decât anticipase piața, această unitate de producție este o adevărata schimbare a pieței cărnii”.

 

Sursa informației: https://interestingengineering.com/israeli-startup-produces-cultured-meat-at-industry-scale-in-a-world-first