Deschisă acum la ”Somerset House” din Londra, ”Bienala de design” din Londra prezintă treizeci și opt de expoziții, inclusiv instalația „pădure pentru schimbare”, care are în vedere rolul vital al designului în abordarea provocărilor globale. Pavilioanele de la bienală prezintă gândirea internațională în materie de design și schimbă viziuni asupra conceptelor de design inovatoare despre modului în care trăim, iar chemarea la acțiune a directorului artistic este: „Cum poate proiectarea să ofere soluții pentru provocările majore și crizele cu care se confruntă lumea astăzi?”
Pavilionul „pădure pentru schimbare” de la bienală explorează rolul pe care designul îl poate juca în schimbarea lumii în bine. Stând ca un mediu de imersie de vegetație luxuriantă, vizitatorii sunt încurajați să ia un moment de pauză și meditație, în timp ce experimentează o nouă perspectivă a contextului urban. Ocupând curtea ”Somerset House”, pavilionul stă ca o întindere de 400 de copaci.
„Pădure pentru schimbare” – pavilionul obiectivelor globale va oferi o călătorie de descoperire și interacțiune, cu o instalare în poiana centrală a pădurii, conștientizând obiectivele globale ale dezvoltării durabile ale națiunilor unite (ONU) și planul acestora ambițios de eradicare a sărăciei, a inegalității și schimbările climatice.
„Pădure pentru schimbare” se află în fața bienalei de design din Londra, ca parte a campaniei „Let’s do london” a primarului. În mai, primarul a lansat campania de un an în parteneriat cu industria ospitalității, culturii și comerțului din oraș, pentru a atrage vizitatori interni în oraș și a readuce la viață economia centrală a Londrei.
Sursa informației: https://www.designboom.com/art/at-london-design-biennale-400-trees-transform-urban-square-into-a-forest-for-change/