COMUNICAREA ESTE ARTĂ
Stricere este un concept de spectacol în care participă și privitorii. Iar ca tematică, ne arată toate etapele posibile ale vieții de cuplu, de la dragoste până la ură.
Olivia Cucoș, reporter: „«Stricere» e un spectacol real, trăit chiar de noi, noi fiind protagoniștii acestuia. În fiecare dintre aceste camere ne-am teleportat în viața personajelor. Iar dacă vreți să trăiți aceste emoții, intrați în fiecare dintre aceste camere. ”
„Actorii sunt prezenți în spectacol dar sunt virtuali. Aici are loc o scenă dintre un bărbat și o femeie care s-au retras la această vilă, când ne punem căștile dumneavoastră o să vă uitați la mine dar mie o să-mi vorbească vocea acelei femei și dumneavoastră o să vă vorbească vocea acelui bărbat. Fizic, suntem noi, dar virtual, trăim scena jucată de actori.”
Mihai Fusu, regizor
V-ați gândit vreodată ce trăiește un actor în scenă? Acum, imaginați-vă că jucați teatru adevărat, împreună cu partenerul de viață. Fiecare încăpere din labirint are povestea sa, iar înainte de asta, primiți un scenariu, cu ordinea camerelor în care să urmează să intrați.
Olivia Cucoș, reporter: „Fiind în bucătărie aud discuția dintre cei doi subiectul fiind „Când s-a stins iubirea dintre noi? “Nu știu ce au ei în farfurie dar la sigur este mai cald decât relația dintre ei.”
„Pentru o atmosferă romantică, se aprinde candela și lumânările. Aici avem și radioul, care aștepta de mult să fie reparat de iubitul domnișoarei, vocea căreia am auzit-o mai devreme în căști. Să vedem dacă muzica mai cântă și acum.”„Eu m-am contopit cu eroina mea și încep a mă juca dea dragostea, într-un sfârșit, am impresia că trăiesc „Stricere”.
„Ideile vin treptat, ideile zboară în aer. Câte ceva am auzit câte ceva am citit despre un spectacol interactiv de la New York, câte ceva s-a adunat acum, pentru că am lucrat cu o echipă de tineri compozitori și designeri, directori de imagine, scenografi. Acest spectacol a fost ca un bulgăre de zăpadă care se adună. Așa a pornit și acest spectacol. Pornind de la ideea de spectacol tehnologic.”
Mihai Fusu, regizor
Spectacolul este o invitație la dialog și sinceritate pentru cupluri. Dar „oare doi oameni care trăiesc împreună, pot fi sinceri până la capăt?”
„Ideea a pornit de la relația de cuplu și împreună cu regizorul am conceput această instalație, pornind de la ideea de apartament, de cămin familial. Acolo unde oamenii petrec timpul împreună și discută problemele de cuplu. Fiecare cameră reprezintă un loc de intro în casă.”
Irina Gurin, scenograf
Spectatorii vor trăi emoții în fața unui șemineu, în pat sau chiar în baie. Un experiment este și coloana sonoră. Cele zece scene sunt redate în căști de actorii teatrului.
„Foarte multe cupluri nu au o viață lungă, pentru că nu au un dialog calitativ. A face schimb de emoții, e ușor, dar să îmbraci emoțiile în cuvinte potrivite, ca să-l ajuți pe celălalt și să salvezi o situație, avem nevoie de o școală a dialogului în cuplu, și acest spectacol vine să contribuie, și mi-ar plăcea ca la ieșirea de la spectacol să aibă un dialog relevant și constructiv.”
Mihai Fusu, regizor
Asta le dorim și telespectatorilor noștri să discute orice problemă ce apare în cuplu.