Acesta este creierul nostru într-o conferință Zoom

Știm cu toții că aceste apeluri video constante fac ceva creierului nostru. Cum altfel ne-am putea sătura și simți oboseală de a sta toată ziua în propria casă? Ei bine, acum Microsoft a făcut puțină știință a creierului și a aflat că da, apelurile video constante îți cresc stresul și durerile de creier, trebuie să vorbim despre asta.

 

Studiul a avut 14 persoane care au participat la opt apeluri video de o jumătate de oră, împărțite în patru pe zi – o zi cu pauze de 10 minute între ele, iar cealaltă toate într-un bloc. Participanții au purtat tehnologie EEG: echipament de monitorizare a creierului care oferă o idee generală a tipurilor de activitate din substanță cenușie.

 

Ceea ce au găsit ei nu este deosebit de surprinzător, deoarece toți am trăit aceeași realitate în ultimul an, dar totuși este important de arătat în testare. În timpul blocului de întâlnire fără pauze, oamenii au prezentat niveluri mai ridicate de unde beta, care sunt asociate cu stresul, anxietatea și concentrarea. Au existat vârfuri mai ridicate și un nivel mediu mai ridicat de stres, plus că a fost în creștere odată cu trecerea timpului.

 

A face pauze de 10 minute a menținut citirile de stres mai mici în medie și le-a împiedicat să crească.

 

Și, deși citirile EEG nu sunt cea mai exactă măsurare a stresului, sunt destul de fiabile și mai bune decât o autoevaluare din partea șefului, de genul: „Cât de stresat ați fost după a doua întâlnire pe o scară de 1-5?”

Deși aceste dovezi sunt utile, ar trebui să fim atenți să nu le exagerăm sau să uităm că stresul are loc într-un mediu de lucru complex și uneori inechitabil.

 

De exemplu: un studiu recent publicat de Stanford arată că „Oboseala Zoom”, așa cum o numesc ei, este suferită în mod disproporționat de femei. Mai multe femei decât bărbați au raportat epuizare gravă după apel, cu o diferență dublă de cazuri față de bărbați.

 

Stanford are câteva recomandări, cum ar fi să-ți ceri permisiunea de a face conexiune doar audio pentru o perioadă de timp în fiecare zi, primind oportunitatea de a închide camera și a uita de stres pentru ceva timp.

 

Da, e o decizie logică și clară tuturor, care ar putea scădea trei dintre efectele negative ale conferințelor online:

 

1) Cantitățile excesive de contact vizual de aproape sunt foarte intense pentru sistemul vizual și mental al organismului uman.

 

2) Să te vezi în timpul chat-urilor video în mod real în timp real este obositor și poate duce la creare de idei proprii nesatisfăcătoare.

 

3) Conferințele video reduc dramatic mobilitatea noastră obișnuită, astfel nu putem să stăm, să ne mișcăm cum vrem sau chiar să ne retragem pentru necesitățile organismului.

 

Sursa informației: https://techcrunch.com/2021/04/21/this-is-your-brain-on-zoom/