Actualități COVID: vaccinul AstraZeneca este sigur pentru utilizare?

ASTRAZENECA NU GĂSEȘTE DOVEZI ALE RISCULUI CRESCUT DE FORMARE A CHEAGURILOR DE SÂNGE

 

AstraZeneca a declarat duminică că o analiză a datelor de siguranță a persoanelor vaccinate cu vaccinul COVID-19 nu a arătat nicio dovadă a unui risc crescut de formare a cheagurilor de sânge. Analiza a urmărit peste 17 milioane de persoane vaccinate în Regatul Unit și Uniunea Europeană.

 

Olanda a văzut 10 cazuri de efecte secundare adverse din vaccinul AstraZeneca, a declarat luni un oficial olandez pentru droguri, la câteva ore după ce guvernul și-a pus programul de vaccinare în așteptare în urma rapoartelor despre posibile efecte secundare neașteptate în alte țări.

 

O femeie daneză în vârstă de 60 de ani care a murit din cauza unui cheag de sânge după ce a primit vaccinul AstraZeneca a prezentat simptome „extrem de neobișnuite”, potrivit agenției daneze pentru medicamente.

 

VACCINURILE EXISTENTE TREBUIE DE DEZVOLTAT ÎN MOD REGULAT

 

Vaccinurile trebuie de dezvoltat în mod regulat împotriva noului coronavirus din cauza mutațiilor care îl fac mai transmisibil și mai capabil să sustragă imunitatea umană, a declarat pentru portalul Reuters șeful inițiativei Marii Britanii de a secvenția (cercetare și descompunere)  și a analiza genomul virusului.

 

Virusul mutează o dată la două săptămâni, mai lent decât gripa sau HIV, dar suficient pentru a necesita modificări la vaccinurile existente.

 

Sharon Peacock, care conduce consorțiul COVID-19 Genomics din Marea Britanie, care a secvențiat (cercetat și descompus) jumătate din toate genomele rămase ale coronavirusului, cartografiate până acum la nivel global, a declarat că este necesară cooperarea internațională în această lupta a „pisicii și șoarecilor”.

 

Sursa informației: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-snapshot/what-you-need-to-know-about-the-coronavirus-right-now-idUSKBN2B70CZ