Omul dintotdeauna a fost într-o legătură strânsă cu natura. În timp, a învățat să facă deosebire între plantele bune de cele otrăvitoare, creând diverse alifii de leac.
”Aloe vera este o plantă cu un spectru destul de larg de utilizare, în general, planta este bine să o păstrăm în dormitor, pentru că produce oxigen mereu, chiar și noaptea. Dacă utilizăm gelul de aloe vera în condițiile de casă, se recomandă să folosim frunzele de la planta nu mai mică de 3 ani. Din aloe se produce suc pentru consumul intern și gel cosmetic pentru aplicările externe” – Elena Mitiliuc, specialist.
Conține peste 75 de substanțe active și este recunoscută pentru efectul benefic în susținerea sistemului imunitar, în calmarea arsurilor și a iritațiilor.
”Gelul de aloe vera proaspăt îl putem utiliza și ca atare sau în combinație cu alte ingrediente și putem obține un săpun cu gel de aloe vera, cremă cu gel de aloe vera. Punctul forte al gelului este protecția solară și regenerarea pielii. Adică, este foarte benefic împotriva arsurilor, iritațiilor, pentru că contribuie la regenerarea celulelor epidermice.”
Fiind studiată, s-a constatat că este bogată în aminoacizi, minerale, vitamine, enzime, proteine, polizaharide și componente biostimulatoare.
”Acest gel are un factor destul de ridicat de protecție solară și anume 30 % SPF. De asta, este bine să-l aplicăm chiar înainte de a ne expune la soare, pe ten sau poate fi aplicat și în alte condiții. Pentru femei, după epilare, la fel poate fi aplicat și în cazurile de diverse eczeme, puncte negre, acnee sau cicatrici post- acneice. Este foarte util și pentru podoaba capilară în cazurile de dermatită seboreică sau dermatită atopică, chiar și la copii se recomandă, fiindcă este un produs absolut natural. Dacă nu avem în casă, este bine să optăm pentru gelul din comerț, pentru un gel natural.”
Frunzele de aloe au ace care vă pot răni, de aceea este bine să folosiți un cuțit când le tăiați.
”Din aloe, se mai extrage și un suc, sucul de aloe are proprietăți miraculoase asupra imunității, ceea ce va preveni foarte multe afecțiuni. Este foarte util asupra scăderii colesterolului, împotriva constipației, pentru curățarea colonului la fel. Pentru a-l extrage din plantă pentru consumul intern se recomandă o precauție foarte mare, deoarece la baza acestei frunze este nevoie să lăsăm să se scurgă un fel de suc care este toxic de culoare galbenă.”
Puteți crea un produs propriu, în funcție de necesitățile dumneavoastră.
”Pentru prepararea unei creme sau a unei loțiuni pentru plajă cu protecție solară, avem nevoie de 15 g gel de aloe vera, din comerț sau proaspăt, 15 g de ceară naturală de albine, 85 ml de ulei cosmetic din semințele de zmeură care se cunoaște a fi, la fel, cu un factor de protecție solară și anume 50 % și 8 g de unt de cacao. Toate aceste ingrediente se pun pe baie de abur, la topit, după care le omogenizăm, mixându-le și putem adăuga aici câteva picături de ulei esențial de lavandă sau ulei esențial din semințe de morcov, arbore de ceai, de care dispunem.”
Contați pe ajutorul aloei vera! Creșteți acasă această floare, vă va servi drept decor, dar și sursă de sănătate.
”Aici, avem un săpun obținut prin metoda la rece din gel proaspăt de aloe vera și ulei de cocos, i-am adăugat și ulei esențial de trandafir. Este potrivit atât pentru igiena intimă, cât și a tenului ori a corpului în general. Aici, avem o cremă cu un factor de protecție de 30 %, obținut, de asemenea, din gel de aloe vera, deja din comerț. Conține și uleiuri esențiale, și ulei de cătină pentru o protecție maximă solară. Produsele obținute prin metode naturale au un termen de valabilitate mult mai mic față de unele produse din comerț, deoarece nu conțin conservanți sau diverși aditivi. Această cremă se păstrează strict în frigider, pentru că este o cremă absolut naturală, iar săpunul este valabildoi2 ani.”
Plantele pot contribui direct la starea dumneavoastră de bine, iar noi vă ajutăm să le alegeți pe cele mai potrivite.