5 tineri din cadrul Programului de stagii plătite au ales să-și desfășoare activitatea la MAIA, AIPA și ANSA
5 tineri participanți în cadrul Programului de stagii plătite au ales să-și desfășoare activitatea în domeniul agricol. Astfel, aceștia vor avea oportunitatea să lucreze îndeaproape cu experții din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenției Națională pentru Siguranța Alimentelor și Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.
Încă de la începutul săptămânii, stagiarii au avut ocazia să discute cu vicepremierul Vladimir Bolea și Rolandas Taraškevičius, Înalt consilier UE în sectorul agricol, astfel, încurajându-i să fie activi, să-și exprime opiniile și să participe la dialogul informativ.
VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii: „Aceste stagii reprezintă o oportunitate unică de a învăța și de a vă dezvolta competențele într-un mediu real de lucru. În timp ce țările precum Franța și Italia au suprafețe agricole mult mai mari, Moldova are un potențial imens și unic. Deși suntem o țară mică în comparație cu alte state, avem capacitatea de a produce vinuri și alte produse agricole de înaltă calitate, iar acest lucru nu este deloc neglijabil. ”
Oficialul a menționat despre importanța agențiilor din sectorul agricol, precizând că ANSA și AIPA joacă un rol esențial în asigurarea calității și siguranței produselor noastre.
VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii: „Prin controlul riguros al producției alimentare, ANSA garantează că ceea ce ajunge pe mesele noastre este sigur pentru consum. AIPA, pe de altă parte, facilitează accesul fermierilor la subvenții și sprijină dezvoltarea agriculturii locale. Vă încurajez să fiți activi, să vă exprimați opiniile și să participați la discuții în cadrul instituțiilor. Nu vă temeți să vă spuneți părerea, pentru că ideile voastre pot aduce soluții noi. Aveți curajul să vă consultați și să învățați din experiența colegilor voștri, dar și să contribuiți cu propriile voastre perspective”
Reamintim că tinerii selectați în cadrul programului de stagii plătite vor primi o bursă lunară neimpozabilă de 3000 de lei. În același timp, 65 de tineri vor urma programul de stagii lansat de Delegația Uniunii Europene la Chișinău.